Πεντάστερο το νέο Ford Tourneo Connect στις δοκιμές του Euro NCAP

Πεντάστερο το νέο Ford Tourneo Connect στις δοκιμές του Euro NCAP

Το νέο Ford Tourneo Connect βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφάλειας Euro NCAP.

Το νέο πολυχρηστικό Ford Tourneo Connect έγινε το τελευταίο μοντέλο του Μπλε Οβάλ που αποσπά την ανώτατη βαθμολογία των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP. Η μέγιστη βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας ανακοινώθηκε καθώς ξεκινά η παραγωγή του Tourneo Connect, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να είναι προγραμματισμένες για την άνοιξη.

Το ολοκαίνουργιο Ford Tourneo Connect απέσπασε βαθμολογία 84% και 82% στην προστασία ενηλίκων και παιδιών αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων επιδόσεων του μοντέλου στις δοκιμές πρόσκρουσης με πλευρικό φράγμα. Ο ανεξάρτητος οργανισμός για την ασφάλεια επαίνεσε επίσης τις λειτουργίες υποβοήθησης οδηγού του Tourneo Connect, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται τα Driver Alert και Lane-Keeping System καθώς και το σύστημα αυτόνομης πέδησης Pre-Collision Assist.

«Οι αγοραστές οικογενειακών αυτοκινήτων εκτιμούν αμέσως την ασφάλεια, και πιστεύουμε ότι κανένας πελάτης δεν πρέπει να σκεφτεί δύο φορές εάν η Ford τον προσέχει», δήλωσε ο Stuart Southgate, επικεφαλής του τμήματος Safety Engineering της Ford Ευρώπης. «Οι εξελιγμένες λειτουργίες ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού του ολοκαίνουργιου Tourneo Connect έχουν σχεδιαστεί για να τον βοηθούν να αποτρέπει ή να μετριάζει τις επιπτώσεις των ατυχημάτων και να προστατεύει τους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να απολαμβάνουν ηρεμία στα ταξίδια τους».

Ford Tourneo Connect

Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει ένα δραστήριο τρόπο ζωής, μικρές επιχειρήσεις αλλά και πελάτες που το χρησιμοποιούν και για τους δύο αυτούς λόγους, το ολοκαίνουργιο Tourneo Connect προσφέρει μία δεύτερη και τρίτη σειρά καθισμάτων που μπορούν να αναδιπλωθούν ή να αφαιρεθούν -και ένα κάθισμα συνοδηγού που αναδιπλώνεται δημιουργώντας μια επίπεδη επιφάνεια- προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ευρύχωρος χώρος φόρτωσης με μήκος έως και 3 μέτρα για την ασφαλή μεταφορά εξοπλισμού που σχετίζεται με αναψυχή ή εργασία.

Ανάμεσα στις νέες και προηγμένες τεχνολογίες του ολοκαίνουργιου Tourneo Connect περιλαμβάνεται η διάθεση μιας κεντρικής οθόνης 10’’ για εύκολη προβολή και πρόσβαση στην πλοήγηση, τον ήχο, τον κλιματισμό της καμπίνας και τον χειρισμό των στοιχείων συνδεσιμότητας, καθώς και μιας ψηφιακής οθόνης 10,25’’ που καταλαμβάνει τη θέση του παραδοσιακού πίνακα οργάνων.

Για πρώτη φορά οι πελάτες του Tourneo Connect έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων τόσο στις βενζινοκίνητες όσο και στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του μοντέλου, καθώς και ένα σύστημα τετρακίνησης σε συνδυασμό με τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 EcoBlue.

Το νέο Tourneo Connect έρχεται να πλαισιώσει την πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E, καθώς και τα Explorer Plug-In Hybrid, Kuga, Puma, Focus, Fiesta και Mondeo, προσφέροντας και αυτό την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού ασφάλειας Euro NCAP.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE