Η Nissan θέλει να βάλει τέλος στα ατυχήματα στις διασταυρώσεις

Η Nissan θέλει να βάλει τέλος στα ατυχήματα στις διασταυρώσεις

Η Nissan προσθέτει την αποφυγή σύγκρουσης διασταυρώσεων, στην υπό εξέλιξη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού που βασίζεται στο LIDAR.

Nissan

Η Nissan πραγματοποίησε πρόσφατα άλλη μια επίδειξη της εξελιγμένης προηγμένης τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού που βασίζεται στο LIDAR, η οποία διαθέτει πλέον και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης διασταυρώσεων. 

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε μια από τις εγκαταστάσεις της Nissan στην Ιαπωνία, η ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την ικανότητα της τεχνολογίας να εκτελεί ορισμένους αυτόματους ελιγμούς αποφυγής σύγκρουσης, στο πλέον περίπλοκο περιβάλλον των διασταυρώσεων.

«Η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Nissan Ambition 2030, του μακροπρόθεσμου οράματος της εταιρείας. Είμαστε στη διαδικασία ανάπτυξης της τεχνολογίας αποφυγής σύγκρουσης, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία LIDAR επόμενης γενιάς, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020», εξηγεί ο Takao Asami, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Προηγμένης Μηχανικής της Nissan.

Nissan

«Με στόχο την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης που οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν χωρίς στρες, η Nissan εργάζεται για να κατανοήσει πλήρως ολόκληρο το φάσμα των σεναρίων ατυχημάτων, αναλύοντας περίπλοκα σχετικά σενάρια που συμβαίνουν σε πραγματικό περιβάλλον. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν να βελτιώσουν ουσιαστικά την αποφυγή ατυχημάτων», πρόσθεσε ο Asami. 

Το σύστημα διαθέτει μια νέα λογική ελέγχου για την αποφυγή σύγκρουσης στις διασταυρώσεις, που βασίζεται στην τεχνολογία «αληθινής εδαφικής αντίληψης» και χρησιμοποιεί LIDAR επόμενης γενιάς. Μπορεί να ανιχνεύσει την ταχύτητα, τη θέση και τον πιθανό κίνδυνο σύγκρουσης με αντικείμενο, από πλευρική κατεύθυνση. 

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται άμεσα στη μεταβαλλόμενη κατάσταση μέσω βημάτων όπως η ενεργοποίηση έκτακτης ανάγκης των φρένων ή η απελευθέρωση των φρένων όταν ο πιθανός κίνδυνος έχει αποφευχθεί.

Nissan

Τα ατυχήματα που προκαλούνται από σφάλμα του οδηγού σε διασταυρώσεις μπορεί δυστυχώς να έχουν σημαντικές συνέπειες. Ως εκ τούτου, το υπό ανάπτυξη σύστημα της Nissan σχεδιάζεται για να παρέχει βελτιωμένη υποστήριξη σε δύσκολες καταστάσεις, μέσω προηγμένων δυνατοτήτων ανίχνευσης και λήψης αποφάσεων.

Πηγή: Nissan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube