EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το υβριδικό Honda Jazz [video]

EuroNCAP: Πέντε αστέρια για το υβριδικό Honda Jazz [video]

Δείτε βίντεο από τη δοκιμή και αναλυτικά τις επί μέρους βαθμολογίες. 

Η νέα γενιά του μικρού Honda που έχει ταυτιστεί με την απόλυτη πρακτικότητα δεν είχε καμία πρόθεση να χαλάσει αυτή την παράδοση. Έκανε όμως και ένα άλμα εξέλιξης σε μηχανικά μέρη και πλέον διατίθεται μόνο σε υβριδική έκδοση, υπό το νέο σήμα εξηλεκτρισμού e:HEV. Το υβριδικό πακέτο αποτελείται από έναν 1.500άρη i-VTEC και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που συνεργάζονται με τον πλέον αποδοτικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Honda Jazz Hybrid

Ο οργανισμός EuroNCAP υπέβαλε σε δοκιμή πρόσκρουσης το νέο Jazz στην έκδοση εξοπλισμού Elegance. 

H συνολική βαθμολογία που απέσπασε είναι πέντε αστέρια με την ανακοίνωση του οργανισμού να τονίζει πως «μαζί με την σύγχρονη τεχνολογία κίνησης, το Jazz ενσωματώνει και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ασφαλείας, που περιλαμβάνει αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και αερόσακο στο κέντρο και παρέχει επιπλέον προστασία σε οδηγό και συνοδηγό». 

Στις επί μέρους βαθμολογίες λοιπόν το νέο Honda Jazz απέσπασε βαθμολογία 87% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 83% στην προστασία των ανηλίκων, 80% στην προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου (πεζοί, ποδηλάτες, κτλ) και 76% στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας που ενσωματώνει. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube