Euro NCAP: Πεντάστερα τα Cupra Formentor και Polestar 2 [videos]

Euro NCAP: Πεντάστερα τα Cupra Formentor και Polestar 2 [videos]

Τα πρώτα αποτελέσματα δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP για το 2021.

Ο EuroNCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών του 2021, με τα Cupra Formentor και Polestar 2 να αποσπούν την κορυφαία βαθμολογία πέντε αστεριών με το νέο αυστηρό προτόκολο.

Το Cupra Fromentor σημείωσε υψηλά σκορ σε προστασία ενηλίκων (93%) και προστασία παιδιών (88%). Εξαιρετικές ήταν οι επιδόσεις του σε πλευρικές συγκρούσεις χάρη στον κεντρικό αερόσακο ανάμεσα στους εμπρός επιβάτες. Εκεί που πήρε ελαφρώς χαμηλότερη βαθμολογία από το συγγενικό SEAT Leon είναι στην προστασία ευάλωτων (68% αντί για 71%). Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης - αρκετά από τα οποία είχαν δοκιμαστεί ήδη στο Leon, δούλεψαν αποτελεσματικά.

To αμιγώς ηλεκτρικό Polestar 2 ξεχώρισε την προστασία ευάλωτων με 80% χάρη στo ενεργό καπό που ανασηκώνεται κατά τη σύγκρουση με πεζούς. Γενικότερα σημείωσε υψηλά σκορ από 80% μέχρι 92% σε όλους τους επι μέρους τομείς. Ο κεντρικός αερόσακος μεταξύ των εμπρός θέσεων δούλεψε αποτελεσματικά, όπως και η προστασία από οπίσθιες συγκρούσεις για όλους τους επιβάτες και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης.

Αναλυτικά, οι βαθμολογίες των δύο αυτοκινήτων αναγράφονται στον παρακάτω πίνακα:

 Μοντέλο  Αστέρια  Ενήλικοι  Παιδιά  Ευάλωτοι  Εξοπλισμός 
 Cupra Formentor  ♦♦♦♦♦  93%  88%  68% 80% 
 Polestar 2  ♦♦♦♦♦  92%  89%  80% 86% 

 

Ο οργανισμός ανακοίνωσε επίσης τα αποτελέσματα για το Renault Arkana που ταυτίζεται με το συγγενικό Renault Captur (πέντε αστέρια το 2019) και για το ηλεκτρικό Lexus UX 300e που ταυτίζεται με το Lexus UX Hybrid (πέντε αστέρια το 2019).

ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του EuroNCAP δήλωσε: «Έχει περάσει ένας χρόνος από όταν ο Covid έξελίχθηκε σε παγκόσμια πανδημία και η αυτοκινητοβιομηχανία είχε 12 πολύ άσχημους μήνες. Οι πωλήσεις έχουν μειωθεί και οι κατασκευαστές πρέπει να βρουν τρόπους να μειώσουν τα κόστη και να αυξήσουν τα κέρδη. Ο EuroNCAP είναι εδώ για να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρξουν συμβιβασμοί στην ασφάλεια, και επιβραβεύει αυτές τις δύο μάρκες που την τοποθετούν υψηλά στην ατζέντα τους. Τώρα πια η ασφάλεια είναι κεντρικό στοιχείο στην στρατηγική των κατασκευαστών και όλοι γνωρίζουν πως είναι ένας τομέας στον οποίο οι πελάτες δεν θα δεχθούν χαμηλότερα στάνταρ.»

[Πηγή: EuroNCAP]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube