Euro NCAP: Πέντε αστέρια για το Renault Clio [video]

Euro NCAP: Πέντε αστέρια για το Renault Clio [video]

Εξαιρετικές επιδόσεις για το γαλλικό σουπερμίνι στις δοκιμές πρόσκρουσης.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα των δοκιμών πρόσκρουσης της πέμπτης γενιάς του Renault Clio, το οποίο απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογήθηκε πέντε αστεριών.

Το Renault Clio Zen 1.0 TCe 100 που χρησιμοποιήθηκε για τις δοκιμές είχε σκορ 96% για προστασία ενήλικων επιβατών, 89% για προστασία παιδιών, 72% για προστασία πεζών και 75% για τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Clio

Σύμφωνα με την EuroNCAP, το γαλλικό σουπερμίνι παρέμεινε σταθερό στη πλαγιομετωπική σύγκρουση στο 40% του εμπρός μέρους, προστατεύοντας αποτελεσματικά όλα τα μέρη του σώματος των επιβατών όπως και τα γόνατά τους.

Στη μετωπική σύγκρουση η προστασία ήταν καλή ή ικανοποιητική για τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ τη μέγιστη βαθμολογία πήρε το αυτοκίνητο στην πλευρική σύγκρουση με εμπόδιο. Ακόμα και στην πολύ δύσκολη πλευρική σύγκρουση με κολόνα, παρουσίασε ικανοποιητική προστασία για το στήθος του οδηγού και καλή προστασία για όλα τα άλλα μέρη του σώματος του. 

Clio

Η μεγαλύτερη επιφάνεια της μάσκας του νέου Clio προσέφερε καλή ή ικανοποιητική προστασία για τους πεζούς, ενώ χειρότερα ήταν τα αποτελέσματα προς τις άκρες του αμαξώματος.

Τέλος, στον τομέα των συστημάτων υποβοήθησης, το αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (AEB) έδειξε αποτελεσματικό σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, οι αισθητήρες εντόπισαν εγκαίρως ποδηλάτες και πεζούς, η κάμερα αναγνώρισε τα όρια ταχύτητας και το σύστημα διατήρησης λωρίδας απέτρεψε την έξοδο του οχήματος από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο Renault Clio 5, η αρχή μιας νέας εποχής [videos]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube