Euro NCAP: Νέος κύκλος δοκιμών με 12 νέα μοντέλα

Euro NCAP: Νέος κύκλος δοκιμών με 12 νέα μοντέλα

Δώδεκα νέα μοντέλα αξιολογήθηκαν από το Euro NCAP, με επτά από αυτά να βαθμολογούνται με πέντε αστέρια.

Euro NCAP

Τα αποτελέσματα του νέου κύκλου δοκιμών από τον Euro NCAP είναι γεγονός. O ευρωπαϊκός οργανισμός αξιολόγησε 12 νέα μοντέλα εκ των οποίων τα επτά απέσπασαν τα πολυπόθητα πέντε αστέρια. Δύο ηλεκτρικά και ένα επαγγελματικό κατατάχθηκαν στην κατηγορία των τεσσάρων αστεριών, ενώ ένα μοντέλο βαθμολογήθηκε με ένα αστέρι και ένα με καθόλου αστέρια.

BMW iX: Το νέο ηλεκτρικό SUV απέσπασε πέντε αστέρια. Τα πήγε περίφημα σε όλους τους τομείς με 91% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 81% στα συστήματα ασφαλείας και 73% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Μercedes-EQ EQS: Η ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-Benz συγκέντρωσε πέντε αστέρια, σκοράροντας το υψηλότερο ποσοστό από τα υπόλοιπα μοντέλα στην προστασία ενηλίκων με 96% και ήρθε ισοπαλία με το Nissan Qashqai με 91% στην προστασία παιδιών. Επιπλέον, πέτυχε 80% στα συστήματα ασφαλείας και 76% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Genesis G70: Στο κλαμπ των πέντε αστέρων προστέθηκε και το Genesis G70. Απέσπασε 89% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 88% στα συστήματα ασφαλείας και 76% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Genesis GV70: Πέντε αστέρια και για το ιαπωνικό SUV, το οποίο όπως και ο σεντάν συγγενής του αρίστευσε συγκεντρώνοντας 89% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 87% στα συστήματα ασφαλείας και 64% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Nissan Qashqai: Το επιτυχημένο SUV της Nissan απέσπασε στη νέα γενιά του τα μέγιστα δυνατά αστέρια, αφού βαθμολογήθηκε με 91% στην προστασία ενηλίκων και 91% στην προστασία παιδιών. Κατέκτησε την κορυφή από τα υπόλοιπα μοντέλα του κύκλου δοκιμής στα συστήματα ασφαλείας με 95%, ενώ απέσπασε 70% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Škoda Fabia: Η νέα γενιά του σουπερμίνι μπορεί να υπερηφανεύεται και αυτή για τα πέντε αστέρια της. Σημείωσε 85% στην προστασία ενηλίκων, 81% στην προστασία παιδιών, 70% στα συστήματα ασφαλείας και 71% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Volkswagen Caddy: Το VW Caddy κέρδισε τον τίτλο του πεντάστερου επαγγελματικού με 84% στην προστασία ενηλίκων, 82% στην προστασία παιδιών και 79% στα συστήματα ασφαλείας. Στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου συγκέντρωσε την αξιοπρεπέστατη βαθμολογία του 69%.

Fiat 500e: Το μικρό ηλεκτρικό της Fiat απέσπασε τέσσερα αστέρια. Η μικρή του καμπίνα κατάφερε να αποσπάσει το πολύ καλό 76% στην προστασία ενηλίκων. Επίσης σκόραρε, 80% στην προστασία παιδιών, 67% στα συστήματα ασφαλείας και 67% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

MG Marvel R: Το ηλεκτρικό με καταγωγή από την Κίνα αξιολογήθηκε με τέσσερα αστέρια, με 80% στην προστασία ενηλίκων, 75% στην προστασία παιδιών και 80% στα συστήματα ασφαλείας. Η αχίλλειος πτέρνα του ήταν η προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου στην οποία αξιολογήθηκε με 55%.

Nissan Townstar: Ο δίδυμος αδελφός του Renault Kangoo απέσπασε τέσσερα αστέρια. Το επαγγελματικό της Nissan τα πήγε πολύ καλά σκοράροντας 78% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 72% στα συστήματα ασφαλείας και 67% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Dacia Spring: Το πρώτο ηλεκτρικό crossover της Dacia αξιολογήθηκε με ένα αστέρι συνολικά. Στις επιμέρους βαθμολογίες πήρε 49% στην προστασία ενηλίκων, 56% στην προστασία παιδιών, 32% στα συστήματα ασφαλείας και 39% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Renault ZOE: Το μικρό γαλλικό ηλεκτρικό που στην αντίστοιχη δοκιμή του 2013 είχε αποσπάσει πέντε αστέρια, με τα φετινά δεδομένα δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποιο αστέρι. Αξιολογήθηκε με 43% στην προστασία ενηλίκων, 52% στην προστασία παιδιών, 14% στα συστήματα ασφαλείας και 41% στην προστασία ευάλωτων χρηστών του δρόμου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube