Επικοινωνία μεταξύ των Volvo για ασφαλέστερη μετακίνηση

Επικοινωνία μεταξύ των Volvo για ασφαλέστερη μετακίνηση

Όλα τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας στην Ευρώπη θα μοιράζονται δεδομένα για την κατάσταση του οδοστρώματος.

Τα αυτοκίνητα της Volvo στην Ευρώπη θα επικοινωνούν μεταξύ τους σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιώντας το ένα το άλλο για πιθανά επικίνδυνες συνθήκες στους δρόμους, με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Τα συστήματα Hazard Light Alert και Slippery Road Alert έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους το 2016 στα Volvo 90 Series που κυκλοφορούσαν σε Σουηδία και Νορβηγία. Από το 2018, τα αυτοκίνητα αλλά και τα φορτηγά της Volvo στις δύο σκανδιναβικές χώρες μοιράζονταν δεδομένα για την οδική ασφάλεια. Τώρα, τα εν λόγω συστήματα θα είναι διαθέσιμα για όλους τους οδηγούς Volvo στην Ευρώπη και θα περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων Volvo ενώ μπορούν να προστεθούν και σε μερικά από τα προγενέστερα μοντέλα της εταιρείας.

Volvo

Μέσω του συστήματος Hazard Light Alert, όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει τα αλάρμ, το όχημα στέλνει αυτομάτως σήμα στα υπόλοιπα Volvo που είναι συνδεδεμένα με την υπηρεσία προειδοποιώντας τους οδηγούς τους. Αυτό μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο σε τυφλές γωνίες ή σε απότομους λόφους όπου ένα ακινητοποιημένο όχημα μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Το σύστημα Slippery Road Alert προειδοποιεί τους οδηγούς για την κατάσταση του οδοστρώματος που αναμένεται να συναντήσουν, συλλέγοντας με ανώνυμο τρόπο δεδομένα από προπορευόμενα οχήματα.

Volvo

Η Malin Ekholm, επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre δήλωσε: «Ο διαμοιρασμός δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ αυτοκινήτων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων. Οι ιδιοκτήτες Volvo συμβάλλουν με άμεσο τρόπο στο να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι για άλλους οδηγούς που χρησιμοποιούν τη λειτουργία και επωφελούνται από προειδοποιήσεις πιθανά επικίνδυνων συνθηκών μπροστά τους. Όσο περισσότερα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το εν λόγω σύστημα διαμοιρασμού δεδομένων, τόσο πιο ασφαλείς γίνονται οι δρόμοι. Ελπίζουμε να εδραιώσουμε περισσότερες συνεργασίες με άλλες εταιρείες που μοιράζονται την προσήλωσή μας στην οδική ασφάλεια». Με αυτό τον τρόπο η Volvo απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα και σε άλλους κατασκευαστές για διεύρυνση της υπηρεσίας.

Τον προηγούμενο μήνα η Volvo ανακοίνωσε πως από το 2020, όλα τα μοντέλα της θα έχουν περιοριστή τελικής ταχύτητας στα 180 km/h ενώ θα εξοπλίζονται επίσης με κάμερες και άλλους αισθητήρες που θα παρακολουθούν τον οδηγό και θα ενεργοποιούν τα συστήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου όταν αυτός δεν βρίσκεται σε θέση να οδηγήσει.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube