Το CYBEX Anoris T i-Size ανακηρύχθηκε το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα

Το CYBEX Anoris T i-Size ανακηρύχθηκε το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα

Το πρωτοποριακό CYBEX Anoris T i-Size με ενσωματωμένο αερόσακο, έλαβε την καλύτερη βαθμολογία δοκιμής που έχει δοθεί ποτέ σε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου.

Το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με φόρα προς τα εμπρός Anoris T i-Size της CYBEX βραβεύτηκε ως το ασφαλέστερο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου που έχει περάσει ποτέ από δοκιμές στην κατηγορία του, σύμφωνα με τους Γερμανικούς οργανισμούς  Stiftung Warentest και ADAC. 

Το πρώτο κάθισμα με ενσωματωμένο full body αερόσακο έλαβε την καλύτερη διάκριση που έχει δοθεί ποτέ στην κατηγορία «νηπιακή – παιδική ηλικία», αποσπώντας μια άνευ προηγουμένου συνολική βαθμολογία 1,5, καθώς και κορυφαία βαθμολογία 0,9 στην ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης και 1,2 στη συνολική κατηγορία «ασφάλεια». 

Περίπου πριν 15 έτη, ο ιδρυτής της CYBEX, Martin Pos, ξεκίνησε να χτίζει το όραμα του για ένα παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με φορά προς τα εμπρός, που θα προσφέρει τη μέγιστη προστασία στο παιδί.

Για δεκαετίες, οι αερόσακοι αποτελούν ένα μέσο μέγιστης ασφαλείας που διαθέτουν όλα τα οχήματα με στόχο την προστασία των ενηλίκων από σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος.  

«Λόγω της μακροχρόνιας συνεχόμενης εργασίας της ομάδας ανάπτυξής της CYBEX και τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, είμαστε πλέον περήφανοι που λάβαμε σαφή αναγνώριση από τους οργανισμούς ADAC και τη StiWa για το τεχνολογικό μας επίτευγμα χάρη σε αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα», δήλωσε σχετικά ο ιδρυτής της εταιρείας, Martin Pos.

Cybex Anoris T i-Size  

«Η προστασία των παιδιών αποτελούσε πάντα πρόκληση για όλους τους γονείς. Σε σύγκριση με το σώμα, το κεφάλι τους είναι μεγάλο και βαρύ και δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, το παιδί προστατεύεται από τη μεγάλη επιφάνεια του αερόσακου και κρατιέται εντός της ζώνης ασφαλείας του καθίσματος πριν συμβεί οποιαδήποτε σοβαρή μετατόπιση προς τα εμπρός.  Και πάνω από όλα, οι ευαίσθητες περιοχές στο κεφάλι και τον αυχένα παραμένουν άψογα προστατευμένες», πρόσθεσε ο επικεφαλής ανάπτυξης της CYBEX, Franz Peleska.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της καινοτομίας του αερόσακου με το CYBEX Anoris T i-Size να λαμβάνει την καλύτερη απόδοση ακόμη και σε σύγκριση με τα συμβατικά καθίσματα με φορά προς τα πίσω.

Η πραγματική βαθμολογία δοκιμών για την απόδοση σύγκρουσης από τα ADAC, ÖAMTC, Stiftung Warentest και TCS ήταν 0,9 -μια βαθμολογία που δεν είχε δοθεί ποτέ μέχρι σήμερα σε κανένα κάθισμα.

Cybex Anoris T i-Size
 
Ασφαλή και άνετα ταξίδια για τα παιδιά
Χάρη στο σχεδιασμό με φορά προς τα εμπρός του Anoris T i-Size, οι γονείς μπορούν να αλληλεπιδρούν πλήρως με τα παιδιά τους, βλέποντας και επικοινωνώντας μαζί τους μέσω του καθρέφτη και παρατηρώντας την κατάσταση του παιδιού χωρίς να αποσπάται η προσοχή τους από το δρόμο.
 
Επιπλέον, η άνεση που προσφέρει το Anoris T i-Size το καθιστά ιδανικό για μεγαλύτερες διαδρομές με αυτοκίνητο, προσφέροντας επαρκή ελευθερία κινήσεων ακόμη και για μεγαλύτερα παιδιά έως 6 ετών (2 χρόνια περισσότερο από ένα αντίστοιχο συμβατικό παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου). Ακόμη και σε ταξίδια που διαρκούν πολλές ώρες, τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν χώρο να τεντώσουν τα πόδια τους χωρίς να αισθάνονται ότι περιορίζονται.
 
Το Anoris T i-Size είναι εύκολο στην εγκατάσταση και οι γονείς μπορούν να είναι σίγουροι για την επιτυχημένη προσαρμογή του στο αυτοκίνητο, χάρη στις ενδείξεις LED και τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη.  Επιπλέον, ο βοηθός ασφαλείας που υπάρχει στο κάθισμα ενημερώνει τους γονείς εάν δεν έχει κουμπώσει καλά ο μηχανισμός ασφαλείας κατά την ασφάλιση του παιδιού στο κάθισμα αυτοκινήτου. 

Το κάθισμα αυτοκινήτου Αnoris, που αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό UN R129/03, είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους από 76 εκατοστά. Προσαρμόζεται εύκολα καθώς το παιδί μεγαλώνει μέχρι την ηλικία των έξι ετών ή φθάσει τα 115 εκατοστά ύψος και μέγιστο βάρος τα 21 κιλά. Οι γονείς μπορούν να προσαρμόσουν το κάθισμα σε τρεις άνετες θέσεις, έτσι ώστε τα παιδιά να κοιμούνται εύκολα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

[Πηγή: CΥΒΕΧ]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube