Η CYBEX παρουσιάζει το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο! [video]

Η CYBEX παρουσιάζει το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο! [video]

To CYBEX Anoris T i-Size είναι το πρώτο παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου με αερόσακο που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού.

H γερμανική εταιρία CYBEX, κατασκευαστής πρωτοποριακών παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου και καροτσιών και ηγέτης στην ασφαλή μετακίνηση των παιδιών στο αυτοκίνητο, καινοτομεί για μία ακόμη φορά λανσάροντας το πρωτοποριακό κάθισμα αυτοκινήτου Anoris T i-Size.

Το νέο Anoris με φορά προς τα εμπρός, θέτει νέα πρότυπα ασφαλείας στην κατηγορία των παιδικών καθισμάτων χάρη στην τεχνολογία του ενσωματωμένου αερόσακου που διαθέτει. Επιπλέον, σε σύγκριση με τα συμβατικά παιδικά καθίσματα που κοιτούν προς τα πίσω, το Anoris έχει καλύτερη συνολική απόδοση όσον αφορά την ενεργητική και παθητική προστασία, επιβεβαιώνοντας ότι προσφέρει μέγιστη ασφάλεια χωρίς συμβιβασμούς. Το Anoris τοποθετείται με φορά προς τα εμπρός και έτσι το παιδί απολαμβάνει καλύτερα την επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τον γονέα που οδηγεί. Είναι ιδιαίτερα απλό στην τοποθέτηση και παρέχει περισσότερη άνεση, με εύκολη είσοδο του παιδιού στο κάθισμα και περισσότερο χώρο για να κινούνται ελεύθερα τα πόδια του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία καινοτομεί. Το 2012, η CYBEX έφερε την επανάσταση στην αγορά με το πολυβραβευμένο κάθισμα αυτοκινήτου με φορά προς τα πίσω, Sirona. Ο μοναδικός μηχανισμός περιστροφής του Sirona για εύκολη επιβίβαση και οι άριστες βαθμολογίες στα τεστ ασφαλείας, το καθιέρωσαν τότε σαν το νέο πρότυπο στην αγορά παιδικών καθισμάτων. Εννέα χρόνια μετά, η CYBEX πρωτοπορεί για άλλη μία φορά με το λανσάρισμα του Anoris T i-Size.

«Το ερώτημα δεν ήταν αν, αλλά πότε», λέει ο Martin Pos, ιδρυτής της CYBEX. «Για δεκαετίες οι αερόσακοι αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας για τα οχήματα, προστατεύοντας τους ενήλικες από σοβαρούς τραυματισμούς σε περίπτωση ατυχήματος. Από τότε που ιδρύθηκε η CYBEX το 2005, είχαμε ένα όραμα για ένα κάθισμα αυτοκινήτου που θα έκανε αυτή την τεχνολογία προσβάσιμη και στα παιδιά. Χάρη στη σκληρή δουλειά της ομάδας Έρευνας και Ανάπτυξης τα τελευταία 16 χρόνια, αλλά και στις νέες τεχνολογίες, με μεγάλη υπερηφάνεια παρουσιάζουμε σήμερα το Anoris T i-Size».

CYBEX Anoris

Μέγιστη ασφάλεια με πρωτοποριακή τεχνολογία
Η επόμενη γενιά παιδικών καθισμάτων ξεκινά τώρα. Σε ένα συμβατικό κάθισμα αυτοκινήτου με φορά προς τα εμπρός, ένα παιδί ασφαλίζεται με τις ζώνες έτσι ώστε σε μία μετωπική σύγκρουση, το κεφάλι του να ωθείται προς τα εμπρός. Στο Anoris T-i Size, ο αερόσακος που είναι ενσωματωμένος στην ασπίδα πρόσκρουσης του καθίσματος προστατεύει τόσο το εύθραυστο κεφάλι του παιδιού όσο και τον λαιμό του. Ο αερόσακος ενεργοποιείται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, ανοίγοντας για να απλωθεί σε σχήμα C μπροστά στο παιδί.

Ο αερόσακος που καλύπτει όλο το σώμα του παιδιού, παρέχει 50% περισσότερη προστασία σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης από τα συμβατικά παιδικά καθίσματα με φορά προς τα πίσω, το Anoris επικυρώνει την ασφάλειά του χωρίς συμβιβασμούς, με καλύτερη συνολική απόδοση αναφορικά με την ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

CYBEX Anoris

Μεγαλώνει μαζί με το παιδί
Το Anoris T i-Size υπόσχεται να κάνει τις μεγάλες διαδρομές με το αυτοκίνητο ακόμα πιο άνετες, προσφέροντας αρκετό χώρο για τα πόδια του παιδιού έως και 6 ετών -δύο χρόνια περισσότερο από ό,τι επιτρέπουν τα συμβατικά παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου. Στα πολύωρα ταξίδια, τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να κουνάνε τα πόδια τους χωρίς να αισθάνονται περιορισμένα με οποιονδήποτε τρόπο.

Το νέο παιδικό κάθισμα της CYBEX αναπτύχθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό UN R129/03 και είναι κατάλληλο για παιδιά ύψους από 76 εκατοστά. Ωστόσο, προσαρμόζεται εύκολα καθώς το παιδί μεγαλώνει μέχρι την ηλικία των 6 ετών ή 115 εκατοστά ύψους και μέγιστο βάρος τα 21 κιλά. Οι γονείς μπορούν να προσαρμόσουν το κάθισμα σε 3 άνετες θέσεις, έτσι ώστε τα παιδιά να κοιμούνται εύκολα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Το Anoris T i-Size θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα και της χώρας μας από τα τέλη Νοεμβρίου.

[Πηγή: CYBEX]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE