Ανάκληση παιδικών καθισμάτων Britax

Ανάκληση παιδικών καθισμάτων Britax

Η Britax θα ανακαλέσει 71.000 παιδικά καθίσματα στις ΗΠΑ, 3.900 στον Καναδά και 990 στο Μεξικό εξ αιτίας των λαβών του που είναι πιθανόν να σπάσουν.

Τα ανακαλούμενα παιδικά καθίσματα ανήκουν στους τύπους B-Safe 35, B-Safe 35 Elite και B-Safe Travel System και τα ελαττωματικά κομμάτια είναι κατασκευασμένα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου 2014 και 1ης Ιουλίου 2015.

Η αμερικανική Διεύθυνση Ασφαλούς Κυκλοφορίας Εθνικών Οδών (NHTSA) και η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων συμβούλευσε τους Αμερικανούς καταναλωτές να σταματήσουν άμεσα τη χρήση των καθισμάτων αυτών.

Σύμφωνα με τη NHTSA, η λαβή που φέρει το παιδικ;o κάθισμα ενδέχεται να σπάσει και το παιδί να πέσει από τα χέρια του γονέα του. Η Britax δέχτηκε 74 αναφορές θραύσης, περιλαμβανομένης μίας ενός νηπίου και τραυματίστηκε στο κεφάλι εξαιτίας της παραπάνω θραύσης και της πτώσης του.

H Britax θα αποστείλει κιτ επισκευής [βλ. video αποκατάστασης] στους πιστοποιημένους κατόχους αυτών των παιδικών καθισμάτων. Σύμφωνα με τη NHTSA, το κάθισμα παραμένει ασφαλές όταν είναι ασφαλισμένο στο αυτοκίνητο ή στον κιλλίβαντά του. Στο video μπορείτε να δείτε την εγκατάσταση της βελτιωμένης λαβής.

Στην Ελλάδα κανένας από τους παραπάνω τύπους με ελαττωματική παρτίδα δεν εισάγεται, οπότε και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ή έρευνας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube