Ambition2039: Το πρότζεκτ της Mercedes-Benz για μείωση του CO₂

Ambition2039: Το πρότζεκτ της Mercedes-Benz για μείωση του CO₂

Η Στουτγάρδη δεσμεύεται μέσω του πρότζεκτ Ambition2039 ότι τα μισά από τα μοντέλα της το 2030 είναι ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά. Το 2039 σηματοδοτεί τις μηδενικές εκπομπές CO₂.

Τα ποσά του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο κάνουν και νέα ρεκόρ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θέλουν επίσης να συμβάλλουν στην αντιστροφή αυτής της τάσης μέσω εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Η Mercedes-Benz αποτελεί μέρος αυτής της προσέγγισης με το μεγάλο πρότζεκτ Ambition2039 που παρουσιάστηκε στη Νορβηγία, στο Όσλο, επί τη ευκαιρία της παρουσίασης του νέου της ηλεκτρικού SUV, του EQC.

Πίσω από αυτό το υποβλητικό όνομα κρύβονται αρκετά βήματα που πρέπει να γίνουν. Η Mercedes-Benz υπόσχεται «θεμελιώδη αλλαγή στα προϊόντα της φίρμας σε λιγότερο από τρεις εμπορικούς κύκλους». Αυτό σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα στην γκάμα της εταιρείας θα περνούν σταδιακά από το στάδιο των επαναφορτιζόμενων υβριδικών στα 100% ηλεκτρικά. Τα εργοστάσια θα γίνουν επίσης πιο πράσινα ακολουθώντας το μοντέλο παραγωγής του εργοστασίου «Factory 56» που βρίσκεται 20 km από την έδρα της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη. Όλες αυτές οι ευρωπαϊκές εγκαταστάσεις θα υποστούν αντίστοιχη πράσινη αναβάθμιση μέχρι το 2022.

Factory 56

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι, το ηλεκτρικό SUV Mercedes-Benz EQC ταιριάζει απόλυτα στο πρότζεκτ Ambition2039. Το ηλεκτρικό μοντέλο, κατά δήλωση της εταιρείας, έχει αυτονομία περίπου 450 km και τιμή λίγο πάνω από τις €71.000 στη Γερμανία. Η παραγωγή του έχει ήδη ξεκινήσει δίπλα στη γραμμή παραγωγής της GLC, ενώ το εμπορικό λανσάρισμά του αναμένεται προς το τέλος του χρόνου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube