Alpha ACE: Ηλεκτρικό κουπέ με νέο-ρετρό DNA

Alpha ACE: Ηλεκτρικό κουπέ με νέο-ρετρό DNA

H Alpha Motor, ένας νέος Αμερικανός κατασκευαστής, εξέλιξε in-house πλατφόρμα με πρώτη εφαρμογή ένα ηλεκτρικό κουπέ με έμπνευση από τα παλιά.

Η ιδέα νέο-ρετρό προσέγγισης στα EV δεν είναι καινούργια της, αλλά έχει το εμπορικό ρίσκο, οπότε μέχρι στιγμής τη βλέπουμε να λειτουργεί πιο εύκολα στους μαζικούς κατασκευαστές και μάλιστα χωρίς σαφή παραγωγικό ορίζοντα: Peugeot e-Legend, Nissan IDx… Αυτό όμως δεν αποθάρρυνε την αμερικανική Alpha Motors να ακολουθήσει την ίδια συνταγή για το ηλεκτρικό κουπέ της, ACE. 

Η έμπνευσή της είναι αυτή ενός μικρού κουπέ που θα μπορούσε να είχε γεννηθεί γύρω στο 1970, με εμφανείς μαύρους προφυλακτήρες, καθώς και ψηλά πλαϊνά στα λάστιχα και παλαιού τύπου, ατσάλινες «γεμάτες» ζάντες. Με μήκος 4,18 m και πλάτος 1,89 m, το πρωτότυπο της Alpha έχει ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις για αμερικανικό αυτοκίνητο. Η διθέσια καμπίνα του ωστόσο, επιτρέπει στο ACE να έχει πορτμπαγκάζ κοντά στα 400 λίτρα.

Alpha ACE

Τα φαρδιά μεταξόνια με 1,89 m και οι προβολείς LED προδίδουν φυσικά την εποχή του, όπως και το διθέσιο εσωτερικό: Όσο είναι δυνατόν πιο καθαρό, σχεδιασμένο αδρά με ευθείες γραμμές, με ένα σπορ τιμόνι και μια κεντρική γιγάντια οθόνη που θυμίζει εκείνη του Tesla Model 3.

Κανένα άλλο χειριστήριο δεν υπάρχει για να διαταράξει τη λιτή ευταξία της καμπίνας, ούτε καν οι λαβές των θυρών που για την περίπτωση είναι ένα δερμάτινο λουρί.

Alpha ACE

Ποιες είναι όμως οι τεχνικές προδιαγραφές που κρύβονται κάτω από αυτό το χαριτωμένο καλιφορνέζικο κουπέ; Η Alpha Motor έχει εξελίξει η ίδια την πλατφόρμα του, με το όνομα AMP. Η αμερικανική start-up δεν δίνει πληροφορίες για τον ηλεκροκινητήρα, αλλά υπόσχεται 0-96 km/h περίπου σε έξι δευτερόλεπτα, για βάρος 1.632 kg. Οπότε μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι η ισχύς του ACE θα είναι περίπου 200 άλογα.

Ούτε η χωρητικότητα της μπαταρίας έχει γίνει γνωστή, με την Alpha Motor να μιλά για αυτονομία 250 μιλίων ή περίπου 400 km στον αμερικανικό κύκλο EPA. Επίσης υπόσχεται «ταχεία επαναφόρτιση», αλλά και πάλι δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε για τον εσωτερικό φορτιστή ούτε για τις δυνατότητες με ταχυφορτιστή.

Alpha ACE

Το κυριότερο όμως είναι ότι η Alpha Motor δεν μας λέει ούτε το πότε θα μπορούσε αυτό το ηλεκτρικό κουπέ να φτάσει στην αγορά. Προσώρας, το πρωτότυπο παραμένει ψηφιακό, ενώ οι όποιοι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να κάνουν δωρεάν προ-κράτηση. Όπως και με το Sono Sion, η ζήτηση είναι πιθανό να επηρεάσει την απόφαση του κατασκευαστή για το αν θα ξεκινήσει ή όχι την παραγωγή του ACE.

Alpha ACE

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube