Alonso: Η F1 έχει καταντήσει πρωτάθλημα κατασκευαστών και όχι οδηγών

Alonso: Η F1 έχει καταντήσει πρωτάθλημα κατασκευαστών και όχι οδηγών

Στη McLaren αρχίσαμε καλά τη χρονιά αλλά στη συνέχεια χάσαμε κυρίως λόγω αξιοπιστίας.

Σύμφωνα με τον 37χρονο δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, η Formula 1 έχει πάρει στραβό δρόμο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Alonso εκφράζει αυτήν την άποψη, αλλά τώρα επανήλθε μετά και την διπλή εγκατάλειψη της McLaren στον Καναδά.

Μάλιστα, για να τονίσει πόσο πολύ κατά την κρίση του έχουν αλλάξει τα πράγματα από το παρελθόν, είπε πως το τελευταίο ανταγωνιστικό αυτοκίνητο ήταν αυτό που οδηγούσε το 2007. Όλα τα υπόλοιπα από τότε και μετά, είχαν τεράστιες διαφορές από αυτά που κέρδιζαν και που διεκδικούσαν πρωτάθλημα.

Ωστόσο εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός για τη γενικότερη κατεύθυνση που έχει πάρει η F1, λέγοντας πως έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα έχουμε ένα πρωτάθλημα που είναι περισσότερο πρωτάθλημα κατασκευαστών και πολύ λιγότερο πρωτάθλημα οδηγών.

Αναφερόμενος στην επίδοση της McLaren φέτος, είπε πως ενώ στην αρχή της χρονιάς πετύχαμε κάποια καλά πλασαρίσματα και πήραμε κάποιους βαθμούς στη συνέχεια μείναμε πίσω. Εγκατέλειψα, είπε την ώρα που ήμουν έβδομος στο Μονακό και δέκατος στον Καναδά και αυτό είναι και απογοητευτικό και εκνευριστικό. Πρέπει οπωσδήποτε να διορθώσουμε τα προβλήματα που έχει το μονοθέσιο, ειδικά αυτά στον τομέα της αξιοπιστίας,  αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε τερματισμούς και βαθμολογούμενες θέσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube