Tesla Model Y: Ξεκινά να διατίθεται στην Ελλάδα, από €60.990

Tesla Model Y: Ξεκινά να διατίθεται στην Ελλάδα, από €60.990

Η Tesla επεκτείνει την γκάμα της στην ελληνική αγορά με την είσοδο του Model Y. Παράλληλα, ανοίγει και δεύτερο Supercharger station, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, στον Ψαθόπυργο.

Από αυτό τον μήνα ξεκινούν οι παραγγελίες των πρώτων Model Y στην Ελλάδα. Το ηλεκτρικό κόμπακτ SUV της φίρμας, το οποίο βασίζεται εν πολλοίς στο Model 3, εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, για όσους επιθυμούν να το δουν από κοντά. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως 507 km στον κύκλο WLTP, εξασφαλίζοντας παράλληλα ικανοποιητικούς χώρους για τους επιβάτες.

Ο κατασκευαστής αναφέρει συγκεκριμένα πως με την ξεχωριστή αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, ο διαθέσιμος χώρος αποσκευών μπορεί να υπερβεί τα 2.100 λίτρα. Παράλληλα, υποστηρίζει πως η πανοραμική οροφή ενισχύει την αίσθηση ευρυχωρίας. Το κόστος κτήσης για την έκδοση Long Range, που διαθέτει διπλό κινητήρα και τετρακίνηση, ξεκινά από τις 60.990 ευρώ. Αναφορικά με τις επιδόσεις, εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 σε πέντε δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 217 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Tesla Model 3 Long Range [video]

Για όσους τώρα αναζητούν κάτι ισχυρότερο, με 66.990 ευρώ ακολουθεί η έκδοση Performance. Εδώ η αυτονομία μειώνεται ελαφρά, στα 480 km, με το 0-100 όμως να ολοκληρώνεται στα 3,7’ και την τελική να ανεβαίνει στα 241 km/h. 

Παράλληλα με την έλευση του Model Y στη χώρα μας, η Tesla ανακοίνωσε πως εγκαινίασε το δεύτερο σταθμό φόρτισης στην ελληνική επικράτεια. Αυτός λειτουργεί στην περιοχή του Ψαθόπυργου, στο εθνικό δίκτυο Αθηνών Πατρών. Η εγκατάσταση διαθέτει συνολικά οκτώ Superchargers, τοποθετημένους ανά τέσσερις στα δύο ρεύματα κίνησης. Αυτοί μπορούν να προσφέρουν έως 250 kW συνεχούς ρεύματος, με ένα κόστος της τάξης των 0,35 ευρώ/ kWh. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube