Τέλος για την BMW Z4 τον Αύγουστο

Τέλος για την BMW Z4 τον Αύγουστο

Μετά από 14 χρόνια, η παραγωγή του διθέσιου ρόουντστερ σταματά. Η σκυτάλη πιθανότατα στο σπορ μοντέλο της συνεργασίας BMW-Toyota.

Η BMW επιβεβαίωσε επίσημα στο αμερικανικό περιοδικό Road & Track ότι η παραγωγή της Z4 θα σταματήσει οριστικά τον ερχόμενο Αύγουστο.

Το ρόουντστερ της BMW είχε μια επιτυχημένη καριέρα 14 ετών από το 2002 που παρουσιάστηκε η πρώτη της γενιά για να διαδεχτεί τη Ζ3. Ήταν ένα μοντέλο που συνδύαζε με επιτυχία τις απαιτήσεις της «πόζας» και της χαλαρής κάμπριο βόλτας με αυτές της σπορ οδήγησης.

Η σειρά Ζ δημιουργήθηκε από την BMW για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η Mercedes-Benz SLK, το Audi TT και η Porsche Boxster. Σε χαρακτήρα πλησίαζε περισσότερο προς τη Mercedes, προσφέροντας έναν καλό συνδυασμό επιδόσεων και άνεσης. Μπορούσες να την έχεις για τις καθημερινές μετακινήσεις, αλλά και για διασκέδαση το Σαββατοκύριακο.

Η είδηση για την οριστική διακοπή της παραγωγής εμφανίστηκε πρώτα στον ιστότοπο BMWBlog, που έγραψε ότι ο επίλογος θα γραφτεί ακριβώς στο προγραμματισμένο τέλος της ζωής του μοντέλου. Η δεύτερη γενιά της Ζ4, με την αναδιπλούμενη σκληρή οροφή, παρουσιάστηκε το 2009 και είναι ήδη 7 ετών.

Ποιος θα είναι ο διάδοχος του επιτυχημένου σπορ διθέσιου;

Ξέρουμε ότι η BMW συνεργάζεται με την Toyota στην εξέλιξη ενός νέου σπορ μοντέλου, που φαίνεται ότι θα είναι στην ίδια κατηγορία διαστάσεων και τιμής με τη Ζ4. Λέγεται ότι το μοντέλο αυτό, είτε ονομάζεται BMW Z5 είτε Toyota Supra είτε κάπως αλλιώς, μπορεί να έχει υβριδικό κινητήριο σύστημα και τετρακίνηση. Δεν θα έχει δηλαδή τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Ζ4, αλλά η BMW έχει δείξει ότι δεν φοβάται να κάνει βήματα προς το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube