BMW Z5 και Toyota Supra από το ίδιο πλευρό...

BMW Z5 και Toyota Supra από το ίδιο πλευρό...

H συνεργασία ανάμεσα στην BMW και την Toyota μπορεί να αποδειχτεί πολύ στενότερη από όσο φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες η Z (με όποιο νούμερο δίπλα) θα κατασκευάζεται στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη νέα Toyota Supra.

Σε ποιο εργοστάσιο; Το πιθανότερο είναι σε αυτό της Magna-Steyr στην Αυστρία. Πηγές πάντως επιμένουν ότι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα θα είναι πολύ περισσότερες από τις αντίστοιχες ανάμεσα στο Subaru BRZ και την Toyota GT86.



To Blog της BMW αναφέρει πως έχουν κατατεθεί δύο διαφορετικοί κωδικοί πλαισίων, ο G29 για την BMW και ο J29 για την Toyota. Λάβετε επίσης υπόψη πως η Z5 θα παράγεται αποκλειστικά ως roadster, επιστρέφοντας μάλιστα στην υφασμάτινη οροφή, ενώ αντίθετα η Supra θα διατίθεται μόνο σε κουπέ έκδοση.
Έχουν επίσης διαρρεύσει και κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά τους κινητήρες. Σε αντίθεση δηλαδή με την υπάρχουσα Z4 ή και την Mercedes-Benz SLC, η Z5 θα διατίθεται με δύο μόνο κινητήρες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε την BMW Z4 GT3 του Πρωταθλήματος FIA GT

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η μικρότερη έκδοση θα είναι μια sDrive30i, με τον ίδιο 2λιτρο τούρμπο κινητήρα ο οποίος στην 330i αποδίδει 252 PS. Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο φανταζόμαστε πως αυτό για τους περισσότερους αρκεί, ωστόσο θα υπάρχει και μία sDrive40i έκδοση με 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα, τούρμπο φυσικά, ο οποίος αποδίδει 326 PS και κινεί αυτή τη στιγμή την 340i. Δεν θα ανταγωνίζεται ακριβώς την M2 αλλά φανταζόμαστε πως η δύναμη και η οδική συμπεριφορά θα ανταμείψουν τους λάτρεις της μάρκας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Οδηγούμε την BMW M2

Παρόλα αυτά μην περιμένετε μοντέλα M, αν και σίγουρα θα υπάρχουν εκδόσεις M Performance. Όσο για την Toyota ακόμα είναι ασαφές ποιους κινητήρες θα χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν αρκετοί 6κύλινδροι στα ράφια της, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι χωράνε κάτω από τα καπό της νέας Supra. Δεν θα μας εξέπληττε πάντως αν η νέα Supra είχε τούρμπο κινητήρα προερχόμενο από τη BMW, αλλά για μια τέτοια επιβεβαίωση θα περιμένουμε ακόμα αρκετά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Tρελό χειμωνιάτικο ντριφτ με Toyota Supra και Corvette

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube