Στις εκθέσεις το νέο Volkswagen Golf R

Στις εκθέσεις το νέο Volkswagen Golf R

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση του ισχυρότερου και πιο προηγμένου VW Golf όλων των εποχών.

Η εγχώρια αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε την τιμή εκκίνησης του Golf R, συμπληρώντας έτσι την γκάμα της οικογένειας μοντέλων "R" με τον πιο ικανό εκπρόσωπό της.

Πιο συγκεκριμένα, η πέμπτη γενιά του VW Golf R διαθέτει 2λιτρο TSI κινητήρα που αποδίδει 320 PS και 420 Nm και συνδυάζεται με διπλοσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων. Η κίνηση φτάνει και στους τέσσερις τροχούς και μοιράζεται μέσω του συστήματος 4MOTION που διαθέτει και R-Performance Torque Vectoring. Τα προγράμματα οδήγησης περιλαμβάνουν και λειτουργία Drift, ενώ με την προσθήκη του πακέτου R-Performance αποκτούν και λειτουργία Special με τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να επιτεθείτε στο 'Ring.

Volkswagen Golf R 2021 drive_gr 2

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει ο κατασκευαστής κάνουν λόγο για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,7” και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Σε περίπτωση όμως προσθήκης του προαιρετικού πακέτου R-Performance η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 km/h. Το τελευταίο διαθέτει ακόμα μεγαλύτερους τροχούς 19” και πιο έντονο αεροδυναμικό κιτ, ενώ από τον κατάλογο των έξτρα δεν απουσιάζει η εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic.

Ακόμα, οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 177 g/km και η μέση εργοστασιακή κατανάλωση 7,8 lt/100 km, πάντα με το πρότυπο μετρήσεων WLTP. Η τιμή εκκίνησης έχει καθοριστεί στις €49.600

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube