Στην Ελλάδα το πιο προσιτό Tesla Model Y RWD

Στην Ελλάδα το πιο προσιτό Tesla Model Y RWD

H βασική και πιο προσιτή πισωκίνητη έκδοση RWD του Tesla Model Y είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία και στη χώρα μας.

Tesla Model Y

Η βασική έκδοση του Tesla Μodel Y είναι πλέον διαθέσιμη για παραγγελία στη χώρα μας με τις παραδόσεις των αυτοκινήτων να ξεκινούν από το Δεκέμβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023. Τα πρώτα Model Y RWD που θα φτάσουν στις αγορές της Ευρώπης θα είναι κατασκευασμένα στο Gigafactory της Tesla στη Σαγκάη.

Η νέα έκδοση του ηλεκτρικού SUV κινείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Το σπριντ για τα 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,9" και η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 217 km/h. Το εργοστάσιο υπόσχεται αυτονομία 430 km, νούμερο που αυξάνεται στα 455 km με τροχούς 19". Επιπλέον, το Model Y RWD μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 170 kW.

Η τιμή εκκίνησης του Tesla Model Y RWD στην Ελλάδα είναι τα €53.990, χωρίς στην τιμή αυτή να συμπεριλαμβάνεται το όφελος €8.000 της επιδότησης «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Tesla Model Y

To μοντέλο εξοπλίζεται με σύστημα Autopilot, πακέτο Premium Interior που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θερμαινόμενα καθίσματα και θερμαινόμενο τιμόνι και το πακέτο Premium Audio με 13 ηχεία και subwoofer.

Παράλληλα, το Model Y RWD μπορεί να συνδεθεί με την εφαρμογή της Tesla για smartphones μέσω της οποίας ο οδηγός έχει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι εκδόσεις AWD Long Range και Performance ξεκινούν από τις €62.990 και από τις €66.990 αντίστοιχα.

[Πηγή: Tesla]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube