Στην Ελλάδα οι ανανεωμένες Mercedes-Benz EQA και EQB

Στην Ελλάδα οι ανανεωμένες Mercedes-Benz EQA και EQB

Τα δύο εισαγωγικά SUV στη γκάμα της Mercedes-Benz είναι άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, έχοντας αποκτήσει νέα εμφάνιση και τεχνολογίες.

Mercedes-Benz EQA και EQB

Με σύγχρονο SUV αμάξωμα, ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και προνοητική πλοήγηση με Electric Intelligence, τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά μέλη της οικογένειας compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz έχουν αποκτήσει πολλούς θαυμαστές.

Τώρα, οι EQA και EQΒ γίνονται ακόμη πιο ελκυστικές τόσο για νέους πελάτες, όσο και για παλιούς που επιλέγουν για πρώτη φορά ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς διαθέτουν ανανεωμένη εμφάνιση, διάφορες αναβαθμίσεις της αποδοτικότητας και νέα, χρήσιμα χαρακτηριστικά. Το MBUX με βελτιωμένο χειρισμό με φωνητικές εντολές και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης έχουν ανανεωθεί, ενώ με την τεχνολογία φόρτισης Plug & Charge και τα προαιρετικά Sound Experiences, οι καινοτομίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας βρίσκουν τη θέση τους στους εκπροσώπους της κόμπακτ κατηγορίας. Για πρώτη φορά διατίθεται για την πενταθέσια EQΒ μία διάταξη ρυμουλκούμενου!

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA και EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις εκθέσεις της Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQA

Με τη νέας σχεδίασης επιφάνεια Black Panel με μοτίβο αστεριών μπροστά, οι EQA & EQΒ εναρμονίζονται οπτικά με τα μεγαλύτερα μοντέλα της οικογένειας. Μια φωτεινή λωρίδα συνδέει τα φώτα πορείας ημέρας των προβολέων, ενώ ο νέος προφυλακτήρας τονίζει το πλάτος του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου. Σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Οι καινοτομίες στον εσωτερικό χώρο περιλαμβάνουν το τιμόνι νέας γενιάς με χειριστήρια αφής, καθώς και τον διάκοσμο σε καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους και μοτίβο Mercedes-Benz με φωτισμό.

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz έδωσαν έμφαση στη λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA από 496 km μίνιμουμ έως 560 km μάξιμουμ κατά WLTP. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης. Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει πλεονεκτήματα στην καθημερινή χρήση: οι καταναλωτές ενέργειας, όπως η οθόνη ή ο κλιματισμός, μπορούν να απενεργοποιούνται ή να περιορίζεται η λειτουργία τους προς όφελος της αυξημένης αυτονομίας.

H ΕQA διαθέτει μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 70,5 kWh, απόδοσης 190 ίππων, τη στιγμή που  στις τετρακίνητες εκδόσεις με δύο κινητήρες, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 66,5 kWh και η ισχύς ανέρχεται στους 228 ίππους για την EQA 300 4MATIC και στους 292 ίππους για την EQA 350 4MATIC (αυτονομία από 411 έως 459 km).

ΕΚΔΟΣΗΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΤΙΜΗ
EQA 250+190€54.500
EQA 250+ Style Edition190€51.950
EQA 300 4MATIC228€57.550
EQA 350 4MATIC292€60.400

Για την πενταθέσια EQΒ διατίθεται για πρώτη φορά ως προαιρετικός εξοπλισμός μία διάταξη ρυμουλκούμενου με σύστημα σταθεροποίησης ESP®. Το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης με φρένα ανέρχεται σε 1.400 (εμπροσθιοκίνητη έκδοση) ή 1.700 kg (τετρακίνητη έκδοση). 

Η μεγαλύτερη EQB, που προσφέρεται και σε 7θέσια διαμόρφωση, με μία τρίτη σειρά καθισμάτων. Ο χώρος αποσκευών διαμορφώνεται από 495 έως 1.710 lt (με τα καθίσματα αναδιπλωμένα) στην 5θέσια έκδοση, και 465 έως 1.620 lt στην 7θέσια διαμόρφωση. Η διάταξη των κινητήρων και η απόδοσή τους είναι πανομοιότυπη με αυτήν της EQA, με τις EQB 250+, και τις τετρακίνητες EQB 300 4MATIC και EQB 350 4MATIC να αποδίδουν 190, 228 και 292 ίππους, αντίστοιχα.

ΕΚΔΟΣΗΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗΤΙΜΗ
EQΒ 250+190€58.450
EQΒ 300 4MATIC228€60.800
EQΒ 350 4MATIC292€63.550

Με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge , οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν τα ηλεκτρικά μοντέλα EQA & EQΒ ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση του καλωδίου φόρτισης, η διαδικασία φόρτισης ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη. Το αυτοκίνητο και ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Οι EQA και EQΒ εξοπλίζονται με τη νέα γενιά MBUX. Τρία στυλ προβολής (διακριτικό/σπορ/κλασικό) και τρεις τρόποι λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service) επιτρέπουν την προσαρμογή της εμφάνισης των ενδείξεων. Στο πλαίσιο της ελαφρώς διαφορετικής λογικής προσφοράς, η κεντρική οθόνη καθώς και ο πίνακας οργάνων 10,25’’ ως μέρος του πακέτου advantage περιλαμβάνoνται πλέον στον βασικό εξοπλισμό. Η παρουσίαση των λειτουργιών φόρτισης στο MBUX έχει επίσης βελτιωθεί. Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App , η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης.

Mercedes-Benz EQΒ

Το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester, σε συνδυασμό με τη νέα γενιά MBUX, προσφέρει την κορυφαία εμπειρία ήχου Dolby Atmos, η οποία προσδίδει περισσότερο χώρο, καθαρότητα και βάθος στη μουσική. Επιπλέον, το Dolby Atmos προσαρμόζεται στο περιβάλλον αναπαραγωγής, ώστε να προσφέρει μια εμπειρία ακρόασης μουσικής με κρυστάλλινη καθαρότητα, αντίστοιχη της ηχογράφησης στο στούντιο.

Η βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα. Το προαιρετικό πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει εκτενώς βελτιωμένες λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας λειτουργεί πλέον πιο άνετα επεμβαίνοντας στη διεύθυνση αντί του ESP.

Από το 2022, η παραγωγή σε όλα τα ιδιόκτητα εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων και βαν της Mercedes- Benz παγκοσμίως διεξάγεται με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα εργοστάσια στο Rastat (Γερμανία) και το Kecskemét (Ουγγαρία), που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των EQA και EQΒ, καθώς και τα εργοστάσια μπαταριών στο Kamenz (Σαξονία) (Accumotive, θυγατρική της Mercedes-Benz) και στο Jawor (Πολωνία).

Επιπλέον, η Mercedes-Benz έχει καταστήσει την παραγωγή κυψελών μπαταρίας με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα βασική απαίτηση για τους προμηθευτές κυψελών μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών από την παραγωγή μιας κυψέλης κατά περίπου 30%. Περαιτέρω μείωση του αποτυπώματος άνθρακα επιδιώκεται μέσω της μείωσης των εκπομπών στο υλικό των καθόδων και της χρήσης ανανεώσιμων ενεργειών στην παραγωγή και την επεξεργασία των πρώτων υλών.
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube