Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic e:HEV

Στην Ελλάδα το νέο Honda Civic e:HEV

Στις 11 Ιουλίου ανοίγει το βιβλίο παραγγελιών για το ολοκαίνουργιο Honda Civic e:HEV, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού στα οποία θα είναι διαθέσιμο.

https://www.drive.gr/test-drives/apostoli/dokimazoyme-neo-honda-civic-ehev

To Honda Civic κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1972 και σήμερα, μετά από 27,5 εκατ. πωλήσεις και 50 χρόνια πορείας, έφτασε στην ενδέκατη γενιά του. Στην οποία, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Civic συνδυάζεται αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα e:HEV του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Συνοπτικά θα πούμε πως πρόκειται για ένα υβριδικό συνδυασμό που αποτελείται από έναν αποδοτικό θερμικό κινητήρα 2,0 lt, ο οποίος λειτουργεί στον θερμοδυναμικό κύκλο Atkinson, και δύο ακόμα ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς φτάνει τους 184 ίππους και η ροπή τα 315 Nm. Τα 0-100 km/h έρχονται από στάση σε 7,8” ενώ η μέση κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 είναι αντίστοιχα 4,7 lt/100 km και 108 g/km.

Στον τομέα του εξωτερικού σχεδιασμού, οι άνθρωποι της Ιαπωνικής φίρμας βασίστηκαν στη λογική «Exhilarating Civic» η οποία διατηρεί αρκετό από το DNA της προηγούμενης γενιάς. Επέλεξαν όμως να ακολουθήσουν μία πιο συντηρητική προσέγγιση για το πίσω μέρος, καθώς επίσης και να χαράξουν ένα διαφορετικό τόξο για την οροφή, μετασχηματίζοντάς το έτσι σε liftback.

Honda Civic e:HEV

Αναφορικά με τις διαστάσεις, το μήκος αγγίζει πλέον τα 4.551 mm (+3,1 πόντοι από το απερχόμενο), το πλάτος τα 1.802 mm (+2 mm) και το ύψος τα 1.408 mm (-2,7 cm). Αυξημένο ελαφρά είναι το μεταξόνιο, στα 2.734 mm (+3,5 πόντοι), χαρίζοντας έτσι ελαφρά καλύτερους χώρους στο εσωτερικό και βελτιωμένα χαρακτηριστικά στον δρόμο.

Στόχος του νέου Honda Civic είναι να προσελκύσει όσους αναζητούν ένα δυναμικό και με καλή απόκριση αυτοκίνητο στην κατηγορία αυτή. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης e:HEV, το αναβαθμισμένο σύστημα διεύθυνσης και η βελτιωμένη ανάρτηση συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν τα ανώτερα επίπεδα απόδοσης, δυναμικής απόκρισης και πληροφόρησης που ήταν ανέκαθεν στοιχεία κλειδιά στην απήχηση του Civic.

Η νέα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου πατάει στην άσφαλτο με ζάντες 17" στις εκδόσεις Elegance, ενώ ζάντες 18” τοποθετούνται στις εκδόσεις Sport και Advance, με την τελευταία να υιοθετεί δίχρωμο φινίρισμα.

Παράλληλα, το νέο Civic θα διατίθεται με μία παλέτα μοντέρνων εξωτερικών χρωμάτων, με το Sonic Grey να αποτελεί τη στάνταρ επιλογή. Η υπόλοιπη χρωματική παλέτα περιλαμβάνει τα φινιρίσματα Premium Crystal Red και Premium Crystal Blue pearlescent, καθώς και τα μεταλλικά Crystal Black και Platinum White.

Περνώντας στο εσωτερικό, η Honda υπόσχεται ότι έχει κάνει χρήση υλικών κορυφαίας ποιότητας, προσφέροντας παράλληλα κορυφαία ευρυχωρία και πρακτικότητα. Να σημειώσουμε ότι ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 400 lt.

Το σύστημα infotainment είναι νέο και προέρχεται από το HR-V e:HEV. Η οθόνη του είναι 9”, με φιλικό user interface και ενσύρματη διασύνδεση Android Auto και Apple CarPlay. Στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού προσφέρεται επίσης ψηφιακός πίνακας οργάνων διαγωνίου 10,2”, με τις βασικές να αρκούνται στις 7”.  

Honda Civic e:HEV

Τέλος, η Honda θωρακίζει το νέο Civic e:HEV με όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει το σύστημα SENSING της Honda, όπως Traffic Jam Assist, Lane Keeping Assist και ανίχνευση τυφλού σημείου και Adaptive Cruise Control.

To βιβλίο παραγγελιών του νέου Honda Civic e:HEV θα ανοίξει στις 11 Ιουλίου, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φτάνουν στην χώρα μας από τον Σεπτέμβριο. H τιμή εκκίνησης του μοντέλου είναι €41.500.

Ωστόσο, αξίζει να σημειώσουμε ότι όσοι επιθυμούν να προ-παραγγείλουν το νέο Civic θα έχουν έκπτωση 50% στο τέλος ταξινόμησης, διαμορφώνοντας έτσι τη τιμή εκκίνησης του νέου Civic στα €39.250.

Νέο Honda Civic e:HEV
Έκδοση Τιμή Τιμή με έκπτωση
2.0 HYBRID eCVT ELEGANCE MY23 €41.500 €39.250
2.0 HYBRID eCVT SPORT MY23 €43.500 €41.100
2.0 HYBRID eCVT ADVANCE MY23 €47.700 €45.100

 

[Πηγή: Honda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube