node/41094

Στην Ελλάδα το μικρό ηλεκτρικό SUV της Mercedes-Benz - Δείτε πόσο κάνει 

Διαθέσιμη για παραγγελίες η Mercedes-Benz EQA - Δείτε τα πακέτα εξοπλισμού και τα τεχνικά της χαρακτηριστικά.

To νέο αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV της Mercedes-Benz, η EQA είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά και έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια EQ. Η EQA βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής οχημάτων με συμβατικά ή υβριδικά συστήματα κίνησης στο εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt.

Η EQA θα κυκλοφορήσει αρχικά στην έκδοση 250 με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 190 PS (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 17,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 gr/km) και αυτονομία κατά WLTP 426km, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε τετρακίνητη έκδοση. 

Η νέα EQA είναι διαθέσιμη με προτεινόμενη ανώτατη λιανική τιμή προ φόρων από €39.992. Με το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η ΕQA θα προσφέρεται στις €43.600 (Λιανική Τιμή Μετά φόρων).

EQA BAC

Η προσθιοκίνητη EQA 250 θα ξεκινήσει την καριέρα της στην Ελλάδα όντας εξοπλισμένη με πολλά καινοτόμα συστήματα και ένα πολύ πλούσιο βασικό πακέτο που αφορά στην άνεση, στην ασφάλεια και στην λειτουργικότητα. Ενδεικτικά θα έχει προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive High beam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας και πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης, περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες με διαγώνιο 7,25 ιντσών.

Ειδική έκδοση Edition 1

EQA in

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγο μετά την είσοδο της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η έκδοση Edition 1. Tο εξωτερικό αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η ξεχωριστή σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και τις πόρτες.Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα neva grey, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue. 

Πακέτα εξατομίκευσης
Με την EQA, προσφέρονται δυο εναλλακτικές γραμμές εξοπλισμού, η Electric Art και η AMG με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προσφέρονται τρία διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, ώστε να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο ο αγοραστής της στην επιλογή στοιχείων εξατομίκευσης του αυτοκινήτου του:

Το πακέτο Advanced (περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1) προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10,25 ιντσών συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μία ευρεία οθόνη (Widescreen Cockpit). Ο οδηγός υποστηρίζεται από συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.

Το πακέτο Premium, επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Advanced προσθέτει ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX - πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα και θερμαινόμενα καθίσματα.

Το πακέτο Premium Plus, επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.
Mercedes EQA

Φόρτιση και παροχές 

EQA

Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές (DC). Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11 kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επιτύχει μια γρήγορη φόρτιση περίπου στα 30 λεπτά (10-80% SoC).     

Η Mercedes-Benz Ελλάς αναπτύσσει διαρκώς υπηρεσίες και προϊόντα για την υποστήριξη των πελατών που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes-ΕQ, smart-EQ ή ένα plug-in hybrid μοντέλο της Mercedes-Benz. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος Drive Green Welcome με πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες, η Mercedes-Benz Ελλάς προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).

Τέλος, όσοι επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, τρία εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία και σταθερή τιμολόγηση.

eqa1

Βασικός εξοπλισμός της EQA για την Ελλάδα
Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών
ΠροβολείςLED High Performance
Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα
Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων
MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών
Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων
Κάμερα οπισθοπορείας
THERMATIC αυτόματος κλιματισμός
Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών
Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας
Ενεργή υποβοήθηση πέδησης
Πακέτο φωτισμού και ορατότητας
Ράγες οροφής αλουμινίου
Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox
Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο)