Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα

Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Tonale στην Ελλάδα

Παρουσία του lead exterior designer του μοντέλου, Αλέξανδρου Λιώκη, η Alfa Romeo Tonale παρουσιάστηκε επίσημα και στην χώρα μας, με τις πωλήσεις του νέου premium C-SUV να ξεκινούν άμεσα.

Η Alfa Romeo Tonale, το μοντέλο το οποίο σηματοδοτεί τη «Μεταμόρφωση» της θρυλικής ιταλικής μάρκας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην Ελληνική αγορά, παρουσία και του Senior Exterior Designer της Alfa Romeo, Αλέξανδρου Λιώκη.

Με ένα νέο premium C-SUV, η Alfa Romeo κάνει την είσοδο της στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία, προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογίες, εξηλεκτρισμένα κινητήρια σύνολα και υψηλό επίπεδο ποιότητας και πρακτικότητας, διατηρώντας παράλληλα το αυθεντικό DNA που διαχρονικά χαρακτηρίζει τις προτάσεις της Ιταλικής μάρκας.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιώκης κατά την παρουσίαση του μοντέλου, η Tonale χαρακτηρίζεται από την λιτότητα στις γραμμές, τις αρμονικές αναλογίες, αλλά και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων, όπως τα 3+3 full-LED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας. Με έμπνευση από την πλούσια παράδοση της μάρκας, αλλά χωρίς ίχνος ρετρό αίσθησης, η Tonale επιβάλει την παρουσία της με έναν κομψό, όσο και διακριτικό τρόπο, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία που εκφράζει η Ρωμαϊκή τέχνη και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.

Alfa Romeo Tonale

Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η Tonale συνδυάζει τις μεγαλύτερες οθόνες στην κατηγορία (12,3’’ TFT πίνακας οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής) με μια οδηγοκεντρική και εργονομική σχεδίαση που ορίζει ο πίνακας «Cannochialle» με την χαρακτηριστική επιλογή «Heritage» που απεικονίζει τον πίνακα οργάνων της Giulia από τη δεκαετία του 1960. Το τιμόνι με το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και τα paddles από αλουμίνιο ολοκληρώνουν τη μοναδική αίσθηση του εσωτερικού.

Σε επίπεδο κινητηρίων συνόλων, η Tonale αποτελεί το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Alfa Romeo. Χάρη στο νέο υβριδικό σύνολο των 48V προσφέρει εξαιρετική αποδοτικότητα, αλλά και αυξημένες για το είδος του συστήματος δυνατότητες κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά. Ο κινητήρας 1.5 Turbo αποδίδει 130 ή 160 PS στην έκδοση με στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας (VGT) και υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση επιπλέον 20 ίππων. Οι hybrid, η ντίζελ έκδοση των 130 PS αλλά και η Plug-in Hybrid Q4 με τα 275 PS hp που αναμένεται να είναι διαθέσιμη στη χώρα μας πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τέλος, παράλληλα με το δυναμικό στιλ και την εξαιρετική οδηγική αίσθηση που εξασφαλίζουν τεχνικές επιλογές, όπως για παράδειγμα το πιο γρήγορο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία, η εφαρμογή αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και το σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, η Tonale υπόσχεται κορυφαίο επίπεδο άνεσης, ευρυχωρίας, αλλά και ασφάλειας, στοιχείο που πιστοποιήθηκε και στις πρόσφατες δοκιμές του EuroNCAP, όπου το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Η Tonale βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του εξουσιοδοτημένου δικτύου διανομέων της Alfa Romeo σε όλη την Ελλάδα, ενώ κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, το κοινό μπορεί να τη συναντήσει από κοντά και σε δύο ξεχωριστές παρουσίες, στη Μαρίνα Φλοίσβου και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι.

Με έμφαση στην ποιότητα του προϊόντος, αλλά και των υπηρεσιών, η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη και μέσω του ευέλικτου προγράμματος χρηματοδότησης «Drive Now» με 274 ευρώ/μήνα, ενώ το σύνολο των εκδόσεων της καλύπτονται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000 km.

Στην χώρα μας, η Alfa Romeo Tonale είναι διαθέσιμη στις παρακάτω εκδόσεις:

 Έκδοση Τιμή Τιμή με προωθητική ενέργεια 
 1.5 130CV MHEV FWD SUPER €39.200  €37.300
 1.6 DIESEL DDCT 130CV FWD SUPER €43.700 €41.800
 1.5 130CV MHEV FWD SPRINT €42.700 €40.400
 1.6 DIESEL DDCT 130CV FWD SPRINT €47.200 €44.900
 1.5 160CV MHEV FWD ΤΙ €47.700 €45.100
 1.6 DIESEL DDCT 130CV FWD ΤΙ €50.700 €48.100
 1.5 160CV MHEV FWD VELOCE €51.200 €48.400
 1.5 130CV MHEV FWD EDIZIONE SPECIALE  €45.000 -
 1.5 160CV MHEV FWD EDIZIONE SPECIALE €47.000 -

 

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube