Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Ford Puma ST; [video]

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Ford Puma ST; [video]

Το Ford Puma ST των 200 PS έφτασε στη χώρα μας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Ford δημοσίευσε την τιμή του νέου Puma ST στη χώρα μας η οποία διαμορφώνεται στα €35.403 (συμπ.ΦΠΑ και τέλους ταξινόμησης). To Puma ST είναι η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του B-SUV της Ford με τις περιποιήσεις του τμήματος Ford Performance.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Ford Puma ST [video]

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.5 EcoBoost με απόδοση 200 PS και 320 Nm που γνωρίζαμε από το Fiesta ST. Η δύναμη μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, με τη βοήθεια του προαιρετικού μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθισης Quaife και του συστήματος Torque Vectoring Control. Χάρη σε όλα αυτά, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 6,7" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 220 km/h. Διαφορετικό είναι και το στήσιμο με μεγαλύτερες αντιστρεπτικές, ελατήρια force vectoring, πιο σφιχτά αμορτισέρ, 25% ταχύτερο τιμόνι και 17% μεγαλύτερα φρένα (δίσκους 325 mm εμπρός και 271 mm πίσω) από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Puma.

Ford Puma ST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Test drive: Ford Puma 1.0 EcoBoost mHEV 155 PS [video]

Την εικόνα συμπληρώνουν οι νέες ζάντες 19" με ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S και το πιο επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο με νέο σπλίτερ, glossy-black λεπτομέρειες, μεγαλύτερη αεροτομή και νέο διαχύτη που φιλοξενεί διπλές απολήξεις της ενεργής εξάτμισης που αλλάζει ήχο ανάλογα με την επιλεγμένη λειτουργία οδήγησης (Eco, Normal, Sport και Track). Υπάρχει επίσης η νέα εξωτερική απόχρωση Mean Green που διατίθεται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση (μαζί με τις αποχρώσεις Αgate Black, Desert Island Blue, Fantastic Red, Frozen White και Magnetic). 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ θερμαινόμενα καθίσματα της Recaro με επενδύσεις Miko Dinamica, flat-bottom δερμάτινο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3", κεντρική οθόνη αφής 8" και το έμβλημα ST σε αρκετά σημεία. Ο χώρος αποσκευών είναι 456 λίτρα και κάτω από το πάτωμα υπάρχει το πρακτικό MegaBox 80 λίτρων. 

Ford Puma ST

Ο εξοπλισμός περιαμβάνει θερμαινόμενο παρμπρίζ, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, αυτόματους υαλοκαθαριστήρες, θήκη ασύρματης φόρτισης smartphone, υποστήριξη φωνητικών εντολών, τεχνολογία απομακρυσμένου ελέγχου FordPass Connect και προαιρετικό ηχοσύστημα B&O. Όσο για τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης έχουμε τα Pre-Collision Assist με Active Braking, Active Park Assist, Cross Traffic Alert με Active Braking και Intelligent Speed Limiter.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube