Πόσο κοστίζει το νέο Cupra Leon των 300 PS;

Πόσο κοστίζει το νέο Cupra Leon των 300 PS;

Η βενζινοκίνητη έκδοση του hot hatch της Cupra έφτασε στην ελληνική αγορά.

Μετά από την εμπορική διάθεση του υβριδικού Cupra Leon e-Hybrid των 245 PS, η ελληνική αντιπροσωπεία της Cupra ανακοίνωσε και την τιμή του βενζινοκίνητου Cupra Leon 2.0 TSI 300 PS DSG το οποίο ξεκινά από τα €39.990.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο CUPRA Leon [video]

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2.0 TSI που αποδίδει 300 PS και 400 Nm. Η δύναμη μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου DSG 7 σχέσεων, με τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,7" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Σύμφωνα με τις μετρήσεις WLTP, οι εκπομπές CO2 είναι  171 g/km (τέλη κυκλοφορίας €145), και η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 7,4 - 7,9 lt/100km.

Αυτά τα νούμερα καθιστούν το Leon 2.0 TSI 300 PS DSG την ισχυρότερη προσθιοκίνητη έκδοση του πεντάπορτου χάτσμπακ, καθώς υπάρχει και το ακόμα ισχυρότερο CUPRA Leon Sportstourer 2.0 TSI με 310 PS και σύστημα τετρακίνησης 4Drive που μέχρι στιγμής δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά.

Το μοντέλο έχει σπορ ανάρτηση που είναι χαμηλωμένη κατά 25 mm εμπρός και κατά 20 mm πίσω, και φρένα της Brembo (δίσκοι 370 mm). Επιπλέον, το σύστημα Adaptive Chassis Control (DCC) προσφέρει την επιλογή ανάμεσα σε 4 προγράμματα οδήγησης - Comfort, Sport, CUPRA και Individual - που αλλάζουν το χαρακτήρα του οχήματος ανάλογα με τις συνθήκες.

Cupra Leon

Σχεδιαστικά, το Cupra Leon μοιράζεται τα περισσότερα μέρη του αμαξώματος με το SEAT Leon, έχει όμως ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο. Αυτό περιλαμβάνει πιο επιθετικό προφυλακτήρα εμπρός, νέα γρίλια, μαύρες λεπτομέρειες, ζάντες αλουμινίου 18" ή 19", προεκτάσεις των μαρσπιέ, αεροτομή καθώς και νέο πίσω προφυλακτήρα με διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης στο χρώμα του χαλκού.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" και την οθόνη αφής 10" για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που υποστηρίζει όλες τις επιλογές συνδεσιμότητας. Οι σπορ πινελιές περιλαμβάνουν το νέο τριάκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα κουμπιά για εκκίνηση και για επιλογή προγραμμάτων οδήγησης, αλουμινένια πεντάλ, περίγραμμα αεραγωγών και ραφές στο χρώμα του χαλκού και σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Μάθετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας ή στο ενημερωτικό φυλλάδιο του Cupra Leon.

[Πηγή: Cupra]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube