Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας;

Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας;

Η διεξοδική ετήσια έρευνα του βρετανικού What Car? αποκάλυψε, σύμφωνα με τις εμπειρίες των αναγνωστών, τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα της τελευταίας πενταετίας.

Τα αποτελέσματα της έρευνας αξιοπιστίας του What Car? για το 2020 δείχνουν ότι το χάσμα μεταξύ των καλύτερων και των χειρότερων μοντέλων παραμένει τεράστιο, με ορισμένα να παρουσιάζουν μηδενικά σφάλματα και άλλα να απογοητεύουν περισσότερους από τους μισούς τους κατόχους.

Η έρευνα βασίζεται στις εμπειρίες χιλιάδων αναγνωστών που διαθέτουν αυτοκίνητο ηλικίας έως πέντε ετών και οι βαθμολογίες δεν βασίζονται μόνο στον αριθμό των προβλημάτων, αλλά και στο κόστος και στον χρόνο επισκευής που απαιτεί κάθε μοντέλο.

Skoda Citigo

Τα πιο αξιόπιστα μικρά αυτοκίνητα
Škoda Citigo (2012-2019)
Σφάλματα
: Κανένα
Βαθμολογία έρευνας: 100%

Το αδελφό μοντέλο των SEAT Mii και VW up!, το Škoda Citigo, δεν είναι ευχάριστο μόνο στην οδήγηση, αλλά είναι και εξαιρετικά ανθεκτικό στη χρήση. Παρά το γεγονός ότι τα πρώτα αυτοκίνητα έχουν κλείσει 5ετία και δεν καλύπτονται από εγγύηση, κανένας ιδιοκτήτης δεν ανέφερε κάποιο σφάλμα.
 

Toyota Aygo

Toyota Aygo (2012-σήμερα)
Σφάλματα
: Κανένα
Βαθμολογία έρευνας: 100%

Το Toyota Aygo μοιράζεται την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία με το Škoda Citigo. Και σε αυτή την περίπτωση, κανένας ιδιοκτήτης δεν ανέφερε κάποιο σφάλμα. Oπότε δεν μας κάνει εντύπωση που τρεις στους τέσσερις ιδιοκτήτες του γιαπωνέζικου μίνι το «θυμάται» για την αξιοπιστία του.
 

BMW 1 Series

Το πιο αξιόπιστο μικρό οικογενειακό
BMW Σειρά 1 (2011-2019)
Σφάλματα
: Ταπετσαρίες εσωτερικού 5%
Βαθμολογία έρευνας: 99,2%

Οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις της προηγούμενης Σειράς 1 είναι δύο φορές πιο αξιόπιστες από τις αντίστοιχες βενζινοκίνητες, μιας και μόνο το 5% των εκδόσεων πετρελαίου παρουσίασε κάποιο σφάλμα σε σχέση με το 10% των αντίστοιχων βενζίνης. Τα περισσότερα μάλιστα αυτοκίνητα δεν ακινητοποιήθηκαν πλήρως, επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα και η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε όλες τις εργασίες δωρεάν.
 

MINI Cooper Countryman

Το πιο αξιόπιστο compact SUV
MINI Countryman (2017-σήμερα)
Σφάλματα
: Ηλεκτρολογικά κινητήρα 7% και μη ηλεκτρολογικά κινητήρα 3%
Βαθμολογία έρευνας: 98,3%

Η τελευταία γενιά του Countryman αποδεικνύεται αρκετά αξιόπιστη, καθώς μόνο το 10% των αυτοκινήτων παρουσίασε σφάλματα, αποκλειστικά ηλεκτρολογικής φύσεως. Όλα τα αυτοκίνητα που αντιμετώπισαν πρόβλημα μπόρεσαν να φτάσουν στο συνεργείο χωρίς βοήθεια, τα 2/3 επέστρεψαν στον δρόμο σε λιγότερο από μία εβδομάδα και όλο το κόστος επισκευής καλύφθηκε από τη MINI.
 

BMW X1

Τα πιο αξιόπιστα μεσαία SUV
BMW X1 εκδόσεις βενζίνης (2015-σήμερα)
Σφάλματα
: Μη ηλεκτρολογικά κινητήρα 5%, κλιματισμός 3%, εξάτμιση 3%, ταπετσαρίες εσωτερικού 3%
Βαθμολογία έρευνας: 98,1%

Εάν ψάχνετε μια αξιόπιστη BMW X1 επιλέξτε βενζινοκίνητη. Μόνο το 8% των βενζινοκίνητων εκδόσεων παρουσίασε κάποιο σφάλμα, σε σύγκριση με το 25% των πετρελαιοκίνητων. Όλα όμως τα μοντέλα μπόρεσαν να κινηθούν μέχρι το service, επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα και οι ιδιοκτήτες τους δεν χρεώθηκαν για την επισκευή.
 

Ford Kuga

Ford Kuga εκδόσεις βενζίνης (2013-2020)
Σφάλματα
: Αμάξωμα 5%, κιβώτιο ταχυτήτων/συμπλέκτης 5%
Βαθμολογία έρευνας: 97,8%

Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε βενζινοκίνητη έκδοση του Ford Kuga για μεγαλύτερη αξιοπιστία. Οι βενζινοκίνητες εκδόσεις έχουν ποσοστό σφάλματος 5%, ενώ οι πετρελαιοκίνητες 16%. Τα μισά από τα βενζινοκίνητα Kuga πήγα μόνα τους στο συνεργείο και επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία μέρα. Τα άλλα μισά χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να επισκευαστούν, λιγότερο από μία εβδομάδα, με το κόστος επισκευής να καλύπτεται από την εγγύηση.
 

Tesla Model 3

Το πιο αξιόπιστο premium ηλεκτρικό
Tesla Model 3
(2019-σήμερα)
Σφάλματα: Ταπετσαρίες εσωτερικού 5%
Βαθμολογία έρευνας: 99,4%

Το νεότερο μοντέλο της Tesla Motors είναι το πιο ανθεκτικό μέχρι στιγμής, με βαθμολογία που όχι μόνο το φέρνει μπροστά από κάθε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά και από όλα τα premium βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα ή υβριδικά μοντέλα. Μόνο το 5% των αυτοκινήτων παρουσίασε κάποιο σφάλμα που όμως δεν επηρέασε την κίνησή του. Όλα διορθώθηκαν σε μια μέρα και δεν επιβάρυναν τους ιδιοκτήτες τους.
 

Toyota Yaris Hybrid

Το πιο αξιόπιστο υβριδικό
Toyota Yaris Hybrid (2011-2020)
Σφάλματα
: Ηλεκτρολογικά κινητήρα 5%
Βαθμολογία έρευνας: 99,5%

Το υβριδικό Yaris είναι ένα μικρό τέρας αξιοπιστίας. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, μόνο το 5% των αυτοκινήτων παρουσίασε κάποιο σφάλμα. Και από αυτά, όλα μπορούσαν να πάνε μόνα τους μέχρι το συνεργείο, ενώ επιδιορθώθηκαν σε λιγότερο από μία μέρα και χωρίς κόστος.
 

BMW 5 Series

Το πιο αξιόπιστο πολυτελές αυτοκίνητο
BMW Σειρά 5 (2010-2017)
Σφάλματα
: Εξάτμιση 10%, σύστημα πολυμέσων και πλοήγησης 3%
Βαθμολογία έρευνας: 99,5%

Η προηγούμενη γενιά της Σειράς 5 ξεπέρασε τη νεότερη γενιά σε αυτόν τον τομέα, με τους ιδιοκτήτες να μας λένε ότι το 17% παρουσίασε κάποιο σφάλμα. Πάνω από τα 3/4 των οχημάτων μπόρεσαν να οδηγηθούν μέχρι το πλησιέστερο συνεργείο, τα μισά από αυτά επισκευάστηκαν σε μια μέρα ή και λιγότερο, ενώ δεν επιβάρυναν τους ιδιοκτήτες τους με επιπλέον κόστος.
 

Porsche Macan

Το πιο αξιόπιστο πολυτελές SUV
Porsche Macan (2014-σήμερα)
Σφάλματα
: Κιβώτιο ταχυτήτων/συμπλέκτης 4%, αμάξωμα 3%, σύστημα καυσίμου 3%, ηλεκτρολογικά 3%
Βαθμολογία έρευνας: 96,9%

Συνολικά, οι ιδιοκτήτες των Macan μας είπαν ότι το 13% των αυτοκινήτων παρουσίασαν κάποιο ελάττωμα. Από αυτά τα αυτοκίνητα, το 9% ήταν πετρελαιοκίνητες Macan και το 15% βενζινοκίνητες. Προβλήματα κινητικότητας δεν είχαν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και τα 2/3 εξ αυτών επισκευάστηκαν σε λιγότερο από μία μέρα. Επίσης, οι τέσσερις στους πέντε ιδιοκτήτες δεν χρεώθηκαν λόγω εγγύησης, με τους υπόλοιπους να χρεώνονται ένα ποσό της τάξης των 750 με 1.000 ευρώ.
 

BMW 2 Series Coupe

Τα πιο αξιόπιστα κουπέ, κάμπριο και sports car
BMW Σειρά 2 (2014-σήμερα)
Σφάλματα
: Αμάξωμα 7%, ηλεκτρολογικά 3%
Βαθμολογία έρευνας: 97,4%

Μόλις το 13% των δίθυρων BMW 2 Series παρουσίασαν σφάλμα. Το αμάξωμα ήταν η μεγαλύτερη αιτία για παράπονα, ακολούθησαν τα ηλεκτρολογικά και ελάχιστα η ανάρτηση. Όλα τα αυτοκίνητα διατήρησαν την κινητικότητά τους, αλλά τα 3/4 αυτών χρειάστηκε περισσότερο από μία εβδομάδα για να επισκευαστούν. Όλες οι εργασίες όμως έγιναν μέσα στην εγγύηση.
 

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon (2017-σήμερα)
Σφάλματα
: Εξάτμιση 7%
Βαθμολογία έρευνας: 97,4%

Η πρωτιά σε αυτή την κατηγορία είναι μοιρασμένη και το δεύτερο μοντέλο είναι VW Arteon. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, μόνο το 7% παρουσίασε κάποιο πρόβλημα και τα αυτοκίνητα που χρειάστηκαν οδική βοήθεια έκαναν περισσότερο από μία εβδομάδα για να επισκευαστούν. Παρόλα αυτά, η επισκευή πραγματοποιήθηκε δωρεάν.
 

Ford C-Max

Το πιο αξιόπιστο MPV
Ford C-Max (2011-σήμερα)
Σφάλματα
: Κανένα
Βαθμολογία έρευνας: 100%

Το Ford C-Max βρίσκεται αρκετά χρόνια στην αγορά και γερνάει με αξιοθαύμαστο τρόπο. Όλες οι αναφορές είναι κενές από σφάλματα. Έτσι λοιπόν, εάν ψάχνεται για να αξιόπιστο μεταχειρισμένο MPV, το C-Max πρέπει να βρίσκεται στις επιλογές σας.
 

Lexus SUV Range

Η πιο αξιόπιστη μάρκα
Lexus

Βαθμολογία έρευνας: 98,7%

Το βραβείο για την πιο αξιόπιστη μάρκα πηγαίνει στην Lexus, με τους ιδιοκτήτες να αναφέρουν ότι τα αυτοκίνητά τους πέρασαν τον λιγότερο δυνατό χρόνο στο συνεργείο και οι όποιες βλάβες δεν έχουν premium κόστος. Αυτό το βραβείο βασίζεται στην εικόνα όλης της γκάμας της Lexus, με τον αριθμό των UX και NX όμως να μην είναι αρκετά μεγάλος για στατιστικό δείγμα και να μπορέσουν έτσι να κερδίσουν την κατηγορία τους.

[Πηγή: What Car?]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube