Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτων σήμερα;

Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα αυτοκινήτων σήμερα;

Οι αγοραστές αυτοκινήτων και σήμερα αποφεύγουν τα έντονα χρώματα και προτιμούν λευκό, μαύρο και ασημί.

Οι νέες αποχρώσεις και τα ιδιαίτερα χρώματα με τα οποία λανσάρονται τα περισσότερα νέα μοντέλα δεν φαίνεται να συγκινούν πολλούς αγοραστές αυτοκινήτων. Ένα στα τέσσερα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν παγκοσμίως είναι λευκό.

Μετά από μια δεκαετία επικράτησης του ασημί ως δημοφιλέστερου χρώματος αυτοκινήτου, φαίνεται πως ζούμε την εποχή του λευκού. Σύμφωνα με τον κολοσσό της βιομηχανίας χρωμάτων PPG Industries, την τρίτη συνεχόμενη χρονιά επικράτησής του το λευκό επιλέγεται για το 1/4 των αυτοκινήτων που πωλούνται παγκοσμίως σήμερα. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν από κοινού το ασημί και το μαύρο με ποσοστό 18% έκαστο.

Στη Β. Αμερική, για την οποία δόθηκαν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα, τα σπορ αυτοκίνητα έχουν συνήθως αποχρώσεις του κόκκινου ή του μπλε. Τα περισσότερα χρυσά και μπεζ αυτοκίνητα ανήκουν στην κατηγορία των μίνιβαν. Η καλύτερη κατανομή χρωμάτων παρατηρείται στα SUV, τα οποία κυκλοφορούν σε αποχρώσεις του λευκού, του μαύρου, του γκρι, του κόκκινου και του μπλε σε παρόμοια ποσοστά.

Οι αναγνώστες του DRIVE.gr τι χρώμα θα επέλεγαν για το επόμενό τους αυτοκίνητο;

[Πηγή: PPG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube