Οι τιμές του ηλεκτρικού Mazda MX-30 στην Ελλάδα [video]

Οι τιμές του ηλεκτρικού Mazda MX-30 στην Ελλάδα [video]

Το MX-30 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Mazda.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mazda ανακοίνωσε τις τιμές του αμιγώς ηλεκτρικού MX-30 το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη χώρα μας και θα βρίσκεται στις εκθέσεις από τον Οκτώβριο του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέο ηλεκτρικό Mazda MX-30 [videos]

Το ΜΧ-30 κινείται με τη βοήθεια ενός ηλεκτροκινητήρα e-Skyactiv με 143 PS και 265 Nm που κινεί τους εμπρός τροχούς με τη βοήθεια του ηλεκτρικού συστήματος κατανομής ροπής G-Vectoring Control Plus (e-GVC Plus). Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει χωρητικότητα 35,5 kWh και χαρίζει αυτονομία 200 km σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP ενώ έχει δυνατότητα φόρτισης 6,6 kW. Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο στήσιμο του αυτοκινήτου που υιοθετεί τη φιλοσοφία Jinba Ittai για αμεσότητα στο χειρισμό.

Mazda

Το MX-30 ενσωματώνει τη σχεδιαστική γλώσσα Kodo όπως και τα CX-3, CX-30 και CX-5, όμως ξεχωρίζει από αυτά χάρη στον τρισδιάστατο σχεδιασμό της μάσκας και των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω.

Σήμα κατατεθέν του μοντέλου είναι οι πόρτες Freestyle που ανοίγουν αντικριστά όπως και στο RX-8, διευκολύνοντας την πρόσβαση στα πίσω καθίσματα. Επίσης την εικόνα του προφίλ χαρακτηρίζουν οι τετραγωνισμένοι θόλοι των τροχών, η διαφορετική απόχρωση της οροφής και η έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ με ενσωματωμένη αεροτομή. Το MX-30 έχει μήκος 4.395 mm, πλάτος 1.795 mm, ύψος 1.570mm και μεταξόνιο 2.655mm.

Mazda

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα "πράσινα" υλικά, όπως το ανακυκλώσιμο πλαστικό στις πόρτες, ο φελλός στη βάση της "αιωρούμενης" κεντρικής κονσόλας και τα υφάσματα από ανακυκλώσιμα υλικά στα καθίσματα. Εκτός από την κεντρική οθόνη στην κορυφή του ταμπλό, υπάρχει μια δεύτερη οθόνη 7" στην κεντρική κονσόλα.

Όσον αφορά τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας το MX-30 εξοπλίζεται με τεχνολογίες i-Activsense. Αυτό περιλαμβάνει Smart Brake Support με λειτουργία Turn-Across Traffic, Adaptive LED Headlights με High Beam Control, 360° View Monitor, Front Cross Traffic Alert, Rear Cross Traffic Alert, Lane Departure Warning System, Lane-keep Assist System, Emergency Lane Keeping, Road Keep Assist, Blind Spot Assist, Traffic Sign Recognition System, Intelligent Speed Assistance, Driver Attention Alert, Driver Monitoring, Mazda Radar Cruise Control (MRCC) και Cruising & Traffic Support.

Για αναλυτική παρουσίαση όλων των εκδόσεων εξοπλισμού δείτε τα συνημμένα αρχεία παρακάτω. Οι τιμές τους αναγράφονται στο παρακάτω πίνακα:

Mazda MX-30 e-Skyactiv
ΈκδοσηΤιμή (με επιδότηση)
GT€33.043
Launch Edition/Luxury Modern€33.403
Launch Edition/Luxury Vintage€33.403
GT Plus€33.834
GT Plus/Luxury Modern€35.153
GT Plus/Luxury Modern/Premium€36.295
GT Plus/Luxury Modern/Premium/SR€37.174
GT Plus/Luxury Vintage€35.153
GT Plus/Luxury Vintage/Premium€36.295
GT Plus/Luxury Vintage/Premium/SR€37.174

[Πηγή: Mazda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube