Οι τιμές των Audi RS3 Sportback και A3 Sport Sedan στην Ελλάδα

Οι τιμές των Audi RS3 Sportback και A3 Sport Sedan στην Ελλάδα

H ελληνική αντιπροσωπεία της Audi ανακοίνωσε τις τιμές των νέων RS3 Sportback και A3 Sport Sedan για την χώρα μας.

Audi RS3 Sportback

Η κορυφαία εκδοχή του νέου Audi Α3 Sportback έφτασε και στη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι το RS3 Sportback εξοπλίζεται με τον γνωστό χαρισματικό πεντακύλινδρο TFSI 2,5 λίτρων με μέγιστη ισχύ 400 PS και 500 Νm ροπής. Αριθμοί που του χαρίζουν εκρηκτικές επιδόσεις όπως υποδηλώνουν και τα 3,8'' για τα πρώτα 100 km/h από στάση.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h, δίνοντας όμως στο χρήστη με τη δυνατότητα μίας προαιρετικής αναβάθμισης να ανέβει στα 280 km/h. Εάν τώρα αυτός προσθέσει και το πακέτο RS Dynamic με τα κεραμικά φρένα, η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 290 km/h.

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Το νέο RS3 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που διαθέτει το RS Torque Splitter, ένα νέο διαφορικό που κατανέμει τη ροπή μεταξύ των πίσω τροχών με πλήρως μεταβλητό τρόπο.

Audi RS3 Sportback

Επιπλέον, οι Γερμανοί ανέπτυξαν ένα ακόμα ενδιαφέρον οδηγικό mode, ειδικά για την περίσταση. Το RS Torque Rear αποτελεί μία λειτουργία drift, με τη δική της χαρακτηριστική καμπύλη για τον κατανεμητή ροπής. Πέραν αυτής υπάρχει η RS Performance, που δημιουργήθηκε ειδικά για την πίστα. Κατά τα άλλα, το Audi drive select, προσφέρει και τα πιο συμβατικά προφίλ, comfort, auto, dynamic, RS Individual και efficiency.

Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε πολλές σπορ πινελιές καθώς και το Audi virtual cockpit plus των 12,3” το οποίο περιλαμβάνει ειδικές λειτουργίες που παρουσιάζουν διάφορα δεδομένα από την τηλεμετρία του αυτοκινήτου.

Οι καυτές επιδόσεις του RS3 Sportback και η υψηλή τεχνολογία του, συνοδεύονται με το ανάλογο κόστος. Έτσι, η τιμή του στην Ελλάδα ξεκινά από τα €83.960.

Παράλληλα η ελληνική αντιπροσωπία της Audi έδωσε στην δημοσιότητα και τον τιμοκατάλογο των νέων εκδόσεων του A3 Sport Sedan που εισάγονται στην χώρα μας. Η 4θυρη έκδοση του A3 ξεκινά στην ελληνική αγορά από τα €22.950 για την έκδοση με τον τρικύλινδρο κινητήρα του ενός λίτρου απόδοσης 110 PS, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτo χειροκίνητο σασμάν. 

Audi A3 Sport Sedan

Έπειτα, οι αγοραστές μπορούν να αναβαθμίσουν το γερμανικό σεντάν σε ήπια υβριδικές εκδόσεις με TFSI κινητήρες ενός ή 1,5 λίτρου που συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων διπλού συμπλέκτη (S-Tronic). 

Νέο Audi A3 Sport Sedan
Έκδοση Τιμή
30 TFSI 6 ταχύτητες€23.650
30 TFSI Hybrid S-Tronic€26.700
35 TFSI Hybrid S-Tronic€30.550
35 TFSI Hybrid S-Tronic Advanced€32.000
35 TFSI Hybrid S-Tronic S-line€34.100

 

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube