Οι τιμές των Abarth 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha [video]

Οι τιμές των Abarth 595 Scorpioneoro και 595 Monster Energy Yamaha [video]

Οι ειδικές εκδόσεις του Abarth 595 είναι πλέον διαθέσιμες στην ελληνική αγορά.

Η Abarth ανακοίνωσε τη διάθεση στην ελληνική αγορά των ειδικών εκδόσεων 595 Monster Energy Yamaha και 595 Scorpioneoro με τιμές που ξεκινόυν από τα  €23.000 και €23.700 αντίστοιχα. Οι εκδόσεις θα κατασκευαστούν σε περιορισμένο αριθμό 2.000 μονάδων η κάθε μία, και είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία.


595 Scorpioneoro

Το Abarth 595 Scorpioneoro τιμά το A112 Abarth “Gold Ring" του 1979 που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο “Targa Oro” και κατασκευάστηκε σε 150 μονάδες - όλες σε μαύρο χρώμα με χρυσές λεπτομέρειες και πλούσιο εξοπλισμό. Η νέα ειδική έκδοση εκτός από το μαύρο χρώμα είναι διαθέσιμη και στις αποχρώσεις Podium Blue, Racing White και Record Gray, σε συνδυασμό με ματ μαύρη οροφή με το σχέδιο «σκακιέρας», ανθρακί στοιχεία (χειρολαβές, καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών και αεροδυναμικά στοιχεία στους προφυλακτήρες) και χρυσές λεπτομέρειες (σκορπιός στο καπό, σιρίτι και ζάντες 17" που προαιρετικά είναι διαθέσιμες σε μαύρη απόχρωση).

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα Abarth “Scorpioflage” με επένδυση από μαύρο δέρμα και τη λέξη “Scorpioneoro” στα προσκέφαλα μαζί με την ιταλική σημαία. Το ταμπλό έχει μαύρα ματ στοιχεία, ενώ στο κεντρικό τούνελ βρίσκουμε μια χρυσή πλακέτα.Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα πολυμέσων 7" HD Uconnect με συμβατότητα Apple CarPlay και Google Android Auto, καθώς και το ηχοσύστημα BeatsAudio ισχύος 480 W.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός υπετροφοδοτούμενος 1,4 λίτρων με απόδοση 165 PS και 230 Nm που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, επιταχύνοντας το μοντέλο από τα 0-100 km/h σε 7,3". Προαιρετικά, διατίθεται και το ρομποτιζέ αυτόματο κιβώιο με paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι.


595 Monster Energy Yamaha

Η δεύτερη ειδική έκδοση είναι το Abarth 595 Monster Energy Yamaha που όπως αποκαλύπτει και το όνομά του απευθύνεται στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα του Moto GP κεφαλαιοποιώντας τη συνεργασία της Abarth με την αγωνιστική ομάδα Monster Energy Yamaha που ξεκίνησε το 2015.

Αισθητικά, η φορεσιά είναι εμπνευσμένη από την αγωνιστική μοτοσικλέτα Yamaha YZR-M1 MotoGP 2020 με μπλε και μαύρο χρώμα (διαθέσιμο και εξολοκλήρου σε μαύρο) σε συνδυασμό με γραφικά του ενεργειακού ποτού Monster και της Yamaha όπως και λεπτομέρειες σε "tar cold gray" σε προφυλακτήρες, χειρολαβές και καθρέφτες. 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και το λογότυπο της αγωνιστικής ομάδας ραμμένο πάνω τους, μαύρο ταμπλό με μπλε λεπτομέρειες, flat-bottom τιμόνι, infotainment με οθόνη αφής 7", οθόνη με λεπτομέρειες τηλεμετρίας και φσικά μια αριθμημένη πλακέτα στο κεντρικό τούνελ. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο υπετροφοδοτούμενος κινητήρας 1,4 λίτρων με απόδοση 165 PS και 230 Nm που στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, επιταχύνοντας το μοντέλο από τα 0-100 km/h σε 7,3". Προαιρετικά, διατίθεται και το ρομποτιζέ αυτόματο κιβώιο με paddles αλλαγής σχέσεων πίσω από το τιμόνι. Η ειδική έκδοση εξοπλίζεται επίσης με την ενεργή εξάτμιση Record Monza, τα σπορ αμορτισέρ της Koni στον πίσω άξονα με τεχνολογία Frequency Selective Damping (FSD) και τα φρένα με αεριζόμενους δίσκους 284 mm εμπρός και 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 7" HD Uconnect που είναι συμβατό με τις εφαρμογές Apple CarPlay και Google Android Auto, διαθέτει σύστημα τηλεμετρίας που επιτρέπει στον οδηγό να μετρά τις επιδόσεις του, καθώς και νέα γραφικά Monster Energy Yamaha MotoGP.

Μπορείτε να βρείτε το συνοπτικό προτεινόμενο τιμοκατάλογο λιανικής πώλησης όλων των μοντέλων της Abarth εδώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube