O κορονοϊός έριξε κατά 60,7% την ελληνική αγορά τον Μάρτιο

O κορονοϊός έριξε κατά 60,7% την ελληνική αγορά τον Μάρτιο

Στο -18,6% η αγορά στο τρίμηνο - Δείτε πίνακες. 

Τα αποτελέσματα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας της, βιώνει όπως είναι αναμενόμενο και η ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Μάρτιος (με τα μέτρα να ισχύουν για τον μισό μήνα) ήταν ένας από τους χειρότερους στην ιστορία, όχι μόνον της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου. 

sales1

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) τον Μάρτιο του 2020 ταξινομήθηκαν σε όλη την επικράτεια 3.744 νέα επιβατικά αυτοκίνητα, αντί των 9.518 στον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς (πτώση 60,7%).

Στο σύνολο του τριμήνου οι ταξινομήσεις ανήλθαν στις 21.391 μονάδες, έναντι 26.289 στο αντίστοιχο διάστημα του 2019 (πτώση 18,6%). 

sales2

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον ουδείς μπορεί με ασφάλεια να προβλέψει το τι θα γίνει με το βέβαιο να είναι πως ο Απρίλιος θα είναι εξίσου «κακός» μήνας, με τις ελπίδες να εναποτίθενται από τον Μάιο και μετά με την προϋπόθεση ότι η καμπύλη της πανδημίας στη χώρα μας θα έχει πάρει την κατηφόρα και σταδιακά τα απαγορευτικά μέτρα θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται. 

sales3


[Πηγή: ΣΕΑΑ]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube