Νέο Volkswagen Polo: Ξεκινά η διάθεσή του στην Ελλάδα

Νέο Volkswagen Polo: Ξεκινά η διάθεσή του στην Ελλάδα

Το νέο Volkswagen Polo λανσαρίστηκε στην Ελλάδα και είναι άμεσα διαθέσιμο σε τέσσερις εκδόσεις με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ξεκινούν από €17.750.

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen ανακοίνωσε το λανσάρισμα του νέου Polo στη χώρα μας, με το γερμανικό σουπερμίνι να έρχεται πλήρως ανανεωμένο, με πιο σύγχρονες τεχνολογίες και πιο δυναμικό design.

Ξεκινώντας από την εξωτερική εμφάνιση, οι γερμανοί σχεδιαστές φρόντισαν να αναβαθμίσουν το μοντέρνο χαρακτήρα του, προσθέτοντας επιπλέον δόσεις δυναμισμού. Αλλαγές παρατηρούνται στους προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, ενώ έμφαση έχει δοθεί στα φωτιστικά σώματα. Με βάση τη νέα φιλοσοφία της φίρμας όπου «το φως είναι το νέο χρώμιο», υιοθετούνται στάνταρ φώτα τεχνολογίας LED. Προαιρετικά -με το σύστημα IQ.LIGHT LED matrix- προστίθεται και μία φωτεινή λωρίδα, κατά μήκος της μάσκας. 

Περνώντας στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο διαθέτει ένα αναβαθμισμένο επίπεδο εξοπλισμού. Το Digital Cockpit προσφέρεται πλέον από τη βασική έκδοση, όπως επίσης και το πολυλειτουργικό τιμόνι. Μάλιστα στις ανώτερες εξοπλιστικά εκδόσεις, προσφέρεται το Digital Cockpit Pro, με ψηφιακό πίνακα 10,25”, έναντι 8”. Για πρώτη φορά η Volkswagen εισάγει τεχνολογίες ημιαυτόματης οδήγησης στην εν λόγω κατηγορία, χάρη στο πακέτο IQ.DRIVE Travel Assist. Αυτό περιλαμβάνει λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control) και το Lane Assist επιτρέποντας, εν μέρει, αυτοματοποιημένη οδήγηση με ταχύτητες έως και 210 km/h.

Polo

Ο βασικός εξοπλισμός του ανανεωμένου Polo διαθέτει επίσης και άλλα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, όπως το Autonomous Emergency Braking Front Assist, το οποίο περιλαμβάνει το City Emergency Braking System. Νέας γενιάς είναι και τα συστήματα ψυχαγωγίας, που περιλαμβάνουν eSIM και App-Connect Wireless. Για τις εκδόσεις μάλιστα με Climatronic, το σύστημα κλιματισμού θα λειτουργεί πλέον μέσω της οθόνης αφής. 

Όσον αφορά τους κινητήρες στο λανσάρισμά του, το νέο Polo έρχεται με γκάμα που αποτελείται από τέσσερα σύνολα 1,0 λίτρου, βενζίνης και φυσικού αερίου. Η βασική έκδοση (που είναι και η μόνη χωρίς τούρμπο) 1.0 MPI αποδίδει 80 PS και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων. Αμέσως μετά ακολουθεί η 1.0 TSI των 95 PS, με μηχανικό ή DSG κιβώτιο επτά σχέσεων, ενώ την παλέτα των βενζινοκινητήρων κλείνει η 1.0 TSI των 110 PS, που έρχεται στάνταρ με εφτάρι DSG. Εναλλακτικά, υπάρχει το 1.0  TGI των 90 PS που καταναλώνει φυσικό αέριο.

Το νέο Polo διατίθεται αρχικά σε τρία επίπεδα εξοπλισμού, Polo, Life και Style, ενώ πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η κορυφαία έκδοση GTI.

ΈκδοσηΈκδοση
1.0 MPI EVO 80 PS€17.750
1.0 TSI 95 PS Life€19.250
1.0 TSI 110 PS DSG7 Style€23.900
1.0 TGI 90 PS Life€20.400

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube