Νέο BMW M6 Competition Pack αναβαθμίζει δύναμη και κράτημα

Νέο BMW M6 Competition Pack αναβαθμίζει δύναμη και κράτημα

Τα πρόσφατα μοντέλα Μ6 είναι πλέον διαθέσιμα με το Competition Package, που προσφέρει 40 PS επιπλέον και πιο σφιχτή ανάρτηση.

Η ανανεωμένη BMW M6 Competition Pack διατίθεται πλέον στις M6 Coupé, M6 Gran Coupé και M6 Convertible. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει αύξηση της ισχύος και της ροπής και μια θεαματική βελτίωση της επιτάχυνσης από στάση.

Το σημείο-κλειδί των αλλαγών στο προαιρετικό αυτό πακέτο είναι μια εκδοχή υψηλής βελτίωσης του 4,4λιτρου διτούρμπινου V8 των BMW M. Πλέον αποδίδει επιπλέον 25 άλογα, φτάνοντας τους 600 PS. Ισχύς που είναι 40 άλογα παραπάνω από το στάνταρ μοτέρ της M6. Η ροπή ανέβηκε 2,1 kgm, φτάνοντας πλέον σε μέγιστη τιμή τα 71,3 kgm από τις 1.500 rpm έως τις 5.000 rpm.

Η ισχύς κατευθύνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 7αριού αυτόματου σασμάν διπλού συμπλέκτη και ελέγχεται ηλεκτρονικά από το Active M Differential. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι 20άρες ζάντες είναι νέας σχεδίασης με διπλές ακτίνες.

Η BMW M division αναφέρει ότι η M6 Coupé χρειάζεται 3,9” για το 0-100 km/h και η M6 Gran Coupé όπως και M6 Convertible με Competition Package χρειάζονται για την ίδια μέτρηση 4,0”. Οι χρόνοι αυτοί είναι ταχύτεροι από τους αντίστοιχους των στάνταρ μοντέλων κατά 0,2” στην περίπτωση της M6 Gran Coupé και 0,3” για τις κουπέ και κάμπριο M6.

Η BMW αναφέρει ακόμη ότι το νέο Competition Package φέρνει την M6 Coupé να γράφει 0-200 km/h σε 11,2" που είναι κατά 0,6” ταχύτερα από το προηγούμενο πακέτο που έδινε χρόνο 11,8”.

Επιπλέον της αύξησης της ισχύος, το νέο πακέτο συμπληρώνεται με σκληρότερα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές δοκούς, αλλαγές στη ρύθμιση του Active M Differential και του συστήματος δυναμικής ευστάθειας και πιο άμεση χαρτογράφηση για το ηλεκτρομηχανικό τιμόνι.  

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά μπορεί να αφαιρεθεί ο κόφτης μέσω του M Driver Package, ανεβαίνοντας στα 304 km/h.

[Πηγή BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube