MG ZS, το προσιτό B-SUV με τον πολύπλευρο χαρακτήρα

MG ZS, το προσιτό B-SUV με τον πολύπλευρο χαρακτήρα

To MG ZS, το μικρότερο SUV στην γκάμα της MG, συγκαταλέγεται ήδη στις πιο συμφέρουσες προτάσεις στα B-SUV, εξαιτίας του ολοκληρωμένου και πολύπλευρου χαρακτήρα του.

MG ZS

Το MG ZS, το εμπορικότερο μοντέλο της MG στην ελληνική αγορά συνδυάζει επαρκέστατους χώρους, ξεχωριστή σχεδίαση και προηγμένες τεχνολογίες που υπόσχονται άνετες και ασφαλείς μετακινήσεις σε όλα τα πεδία.

Μπορεί να βρίσκεται στην αγορά μόλις για 3,5 μήνες, εντούτοις όμως το MG ZS έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών, όπως άλλωστε μαρτυρούν οι 491 ταξινομήσεις του που το έφεραν στην τέταρτη θέση των δημοφιλέστερων B-SUV.

To πλασάρισμα του ZS στα best-seller της πιο απαιτητικής κατηγορίας της ελληνικής αγοράς δεν είναι τυχαία. Τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του, η όμορφη σχεδίαση, οι χώροι, η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και φυσικά η τιμή του, καθιστούν το ZS μία από τις πιο συμφέρουσες και ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία.

Η σχέση τιμής-αξίας και τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του, καθιστούν το MG ZS ως μία από τις πιο ολοκληρωμένες και συμφέρουσες προτάσεις στα B-SUV

MG ZS

Η ποιότητα και το στυλ του κόμπακτ SUV, τονίζεται από τα χρωμιωμένα μέρη αλλά και τα πρόσθετα πλαστικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος, τα οποία ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Συν τοις άλλοις, η απόσταση των 16,5 cm από το έδαφος του επιτρέπει να κινηθεί με περίσσια άνεση και ασφάλεια σε ήπιους χωματόδρομους, μεταφέροντας τους επιβάτες πιο κοντά στην φύση.

Με μήκος που αγγίζει τα 4,32 m, πλάτος τα 1,8 m και ύψος τα 1,65 m, το ZS φλερτάρει σε μέγεθος με την αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Ομοίως και οι χώροι στην καμπίνα όπου ακόμα και πέντε ενήλικες επιβάτες θα φιλοξενηθούν χωρίς να χρειαστεί να στριμωχτούν. Ομοίως και οι αποσκευές τους, κι αυτό γιατί το πορτμπαγκάζ, με όγκο από 448 έως 1.166 lt, είναι από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας, με πλήρως αξιοποιήσιμο σχήμα και χαμηλό κατώφλι φόρτωσης.

MG ZS

Οι θετικές εντυπώσεις που αφήνει η ευρωπαϊκού τύπου εξωτερική σχεδίαση του ZS συνεχίζονται και στο εσωτερικό. Τα υψηλής ποιότητας μαλακά υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην καμπίνα -χαρακτηριστικό που δεν συνηθίζεται σε πολλά μοντέλα της κατηγορίας- συνδυάζονται με πολύ καλή ποιότητα συναρμογής χαρίζοντας στο αυτοκίνητο μία αίσθηση πολυτέλειας. Την premium διάθεση υπερθεματίζουν και τα ενισχυμένα τζάμια που κρατούν την καμπίνα του ZS μακριά από ανεπιθύμητους εξωγενείς θορύβους.

MG ZS

Στον ψηφιακό τομέα, το MG ZS έρχεται στάνταρ με ένα σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που εξοπλίζεται με μία από τις μεγαλύτερες οθόνες αφής της κατηγορίας, με διαγώνιο 10,1”. Το infotainment προσφέρει εύκολο χειρισμό, ευανάγνωστα γραφικά και δυνατότητες συνδεσιμότητας με Android Auto και Apple CarPlay, διατηρώντας με αυτόν το τρόπο τον οδηγό πλήρως συνδεδεμένο με όλες τις συσκευές του χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο. Την ίδια στιγμή, η ύπαρξη φυσικών διακοπτών στο κάτω μέρος της οθόνης διευκολύνει ακόμα περισσότερο τον χειρισμό της αλλά και την εργονομία που απολαμβάνει ο οδηγός.

Στα προτερήματα του ZS περιλαμβάνεται και η ευρεία σουίτα συστημάτων ασφαλείας MG Pilot. Από την έκδοση Luxury και πάνω, το B-SUV της MG περιλαμβάνει τα συστήματα Blind Spot Monitoring (ανίχνευση τυφλού σημείου) και Rear Traffic Alert (προειδοποίηση οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας) για την πρόληψη και την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων. Φυσικά, στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι διαθέσιμοι πλευρικοί αερόσακοι τύπου κουρτίνας, αλλά και άλλες ευκολίες όπως σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα και υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης.

MG ZS

Είτε με τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων που αποδίδει 106 ίππους και συνδυάζεται με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, είτε με τον τρικύλινδρο 1.0 GDi Turbo με το 6άρι χειροκίνητο ή το 6άρι αυτόματο κιβώτιο, το MG ZS αποτελεί μια από τις πληρέστερες προτάσεις αγοράς στα B-SUV και απευθύνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν «περισσότερο αυτοκίνητο για τα λεφτά τους». Καθώς με τιμή που ξεκινά από τα €18.950, δύσκολα θα βρεις καλύτερο value for money στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

MG ZS
 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube