Mercedes-AMG E 63 S Final Edition σε 999 κομμάτια

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition σε 999 κομμάτια

Η Mercedes-Benz λέει «αντίο» στη Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ των 612 PS με την έκδοση Final Edition, σε μπερλίνα και στέισον, που θα περιοριστεί στα 999 αυτοκίνητα.

Η Mercedes-AMG E-Class που υπάρχει στον κατάλογο της εταιρείας (κωδική ονομασία W213 για την μπερλίνα και S213 για τη στέισον) φτάνει στο τέλος της εμπορικής καριέρας της -να θυμίσουμε ότι ανανεώθηκαν την άνοιξη του 2020. Κάτω από το σύνθημα «Saying Goodbye in style» λοιπόν, ο κατασκευαστής από τη Στουτγάρδη «εξέλιξε» μια τελική, αποχαιρετιστήρια έκδοση της Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, μια αποκλειστική σειρά αυτοκινήτων που θα περιοριστεί σε 999 μονάδες.

Σε αυτή την συλλεκτική έκδοση, τίποτα δεν αλλάζει κάτω από το καπό, αφού ο 4λιτρος διτούρμπινος V8 εξακολουθεί να αποδίδει 612 άλογα. Επομένως, η Final Edition ξεχωρίζει μόνο από το αμάξωμα και το εσωτερικό της και από τον αποκλειστικό εξοπλισμό της.

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Final Edition

Για αρχή, αυτή η αποχαιρετιστήρια έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο σε χρώμα γκρι ματ του γραφίτη, με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα για τις ζάντες AMG των 20 ιντσών. Τα σήματα «AMG» στις πίσω κολόνες και οι εξίσου αποκλειστικές πλαϊνές ρίγες είναι τα πιο εμφανή σημάδια στις λαμαρίνες της Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Final Edition.

Αλλά φυσικά, αυτή η σπέσιαλ των 999 αυτοκινήτων δικαιούται πρόσθετο εξοπλισμό. Για παράδειγμα, το AMG Night Pack (το οποίο περιλαμβάνει γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα για διάφορα στοιχεία του αμαξώματος) είναι στάνταρ, όπως και το AMG High-End Performance Seat Pack. Στο εσωτερικό, διακοσμήσεις από ανθρακονήματα χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, για την κεντρική κονσόλα και φυσικά υπάρχει μια πλακέτα AMG Final Edition με την ένδειξη «1 of 999».

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Final Edition

Τέλος, η Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Final Edition έρχεται με κουκούλα για εσωτερικό χώρο με την ένδειξη «AMG E 63 S FINAL EDITION». Προσώρας δεν γνωρίζουμε πόσο θα κοστίσει αυτή η συλλεκτική Mercedes-AMG E-Class στην Ελλάδα. Μπορούμε να σας πούμε όμως πόσο κάνει μια Mercedes-AMG E 63 S του «συρμού». H μπερλίνα λοιπόν ξεκινά από τις €186.450 και η Estate από τις 189.400 ευρώ. Δεν θα λέγαμε πως είναι φθηνή, πάντως για την αποχαιρετιστήρια Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+ Final Edition ένα 200άρι θα λέγαμε ότι θα το πιάσει μεσ’ το νερό. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube