Μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ στην Ευρώπη

Μεγάλη άνοδος στις πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ στην Ευρώπη

Αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ άνοδο καταγράφουν επίσης οι πωλήσεις υβριδικών ΙΧ.

Η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα αυξάνεται διαρκώς στις χώρες της Ευρώπης. Το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις αγορές της ΕΕ σημείωσαν αύξηση 78%, φθάνοντας σχεδόν τις 53.000 μονάδες.

Σημαντική αύξηση, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του ACEA (European Automobile Manufacturers Association), σημείωσαν και οι πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων, φθάνοντας τις 110.000 μονάδες. Αύξηση 22% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Γαλλία ανακηρύσσετε πρωταθλήτρια μέχρι στιγμής, με περίπου 27.000 νέα ηλεκτρικά ΙΧ να έχουν ταξινομηθεί από τις αρχές του χρόνου και ακολουθεί η Βρετανία με περίπου 23.000 πωλήσεις. Στην τρίτη θέση ακολουθεί η Νορβηγία, με περίπου 17.000 νέα ηλεκτρικά οχήματα.

Στην περίπτωση της Νορβηγίας αξίζει να σημειώσουμε πως παρόλο που μειώθηκαν σημαντικά οι επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών ΙΧ, οι πωλήσεις του έχουν αυξηθεί κατά 66% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube