Κινούμαι ηλεκτρικά 2: Έρχονται πληρωμές για 3.767 αιτήσεις

Κινούμαι ηλεκτρικά 2: Έρχονται πληρωμές για 3.767 αιτήσεις

Νέα έγκριση προς πληρωμή σε δικαιούχους για το πρόγραμμα επιδότησης.

Σε δεύτερο γύρο έγκρισης υπαγωγής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με την έγκριση 3.767 νέων αιτήσεων.

Από τις 3.767 νέες αιτήσεις υπαγωγής στο Πρόγραμμα, οι 3.214 αιτήσεις αφορούν φυσικά πρόσωπα, με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε €12,1 εκατ., ενώ οι υπόλοιπες 553 αιτήσεις αφορούν νομικά πρόσωπα, με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους €6,1 εκατ., αντίστοιχα.

Έως τώρα έχουν υποβληθεί συνολικά 19.816 αιτήσεις για το τρέχον Πρόγραμμα, από τις οποίες ως το τέλος του Οκτωβρίου θα έχουν εγκριθεί και συμπεριληφθεί σε αποφάσεις υπαγωγής 17.571 αιτήσεις. Με αυτές, το ποσοστό των αιτήσεων που θα έχουν ενταχθεί σε υπαγωγή αγγίζει το 89% των συνολικών αιτήσεων.

Επίσης, εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η πληρωμή επιπλέον 676 αιτήσεων προς τους δικαιούχους, η οποία εκτιμάται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται τις πληρωμές του Προγράμματος, έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Σημειώνεται ότι για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», μέχρι τώρα, έχουν πληρωθεί 2.585 αιτήσεις, ενώ προγραμματίζονται άλλες δύο πληρωμές σε μηνιαία βάση, έως το τέλος του έτους.

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» λήγει επίσημα στις 24 Δεκεμβρίου 2023, ωστόσο επί της ουσίας έχει ολοκληρωθεί καθώς το κονδύλι που προέβλεπε έχει ήδη απορροφηθεί από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν, με ένα μικρό ποσό να έχει απομείνει στο ταμείο και να αφορά αποκλειστικά σε ηλεκτρικά ποδήλατα. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube