International Van of the Year 2016 το VW Transporter Τ6

International Van of the Year 2016 το VW Transporter Τ6

To νέο Transporter Τ6 της Volkswagen ανακηρύχθηκε και International Van of the Year 2016 σε τελετή που έγινε στη Lyon, στη Γαλλία.

Η Volkswagen μπορεί να βρίσκεται εν μέσω της θυέλλης του Dieselgate, αλλά η παγκόσμια κοινότητα των δημοσιογράφων αυτοκινήτου δεν έδειξε να επηρεάζεται και έδωσε στο Transporter T6 τον τίτλο του International Van of the Year 2016.

Η έκτη γενιά του εμβληματικού πια αυτού βαν που φέτος έκλεισε τα 65 χρόνια, ανακυρήχθηκε και επίσημα παγκόσμια νικήτρια σε τελετή που έγινε στη Lyon, στη Γαλλία, ένα τίτλος που αποτελεί καλοδεχούμενη απόσπαση της προσοχής από το παρατεταμένο σκάνδαλο με τους ρύπους των μοτέρ ντίζελ της γερμανικής εταιρείας. Η τελευταία γενιά του Transporter, η Τ6, λανσαρίστηκε στην Ευρώπη τον περασμένο Ιούλιο, με νέα μοτέρ, ανανεωμένο στιλ και συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης. Παρόλα αυτά, το σασί που στηρίζει και τη νέα γενιά του βαν της VW παραμένει το ίδιο που κινούσε το 11χρονο πλέον Τ5.

Το νέο VW Transporter Τ6 κινείται από μια επίσης νέα γκάμα μοτέρ Euro6, κινητήρες που έμειναν ανεπηρέαστοι από το Dieselgate. Το Τ6 εξέπληξε ευχάριστα τους δημοσιογράφους από 24 χώρες, σε σημείο που να αντέξει την πίεση των FIAT Doblo Cargo και του μικρότερου βαν της Volkswagen, του Caddy, διαδεχόμενο στον τίτλο τον περυσινό νικητή που ήταν το Daily της Iveco.

Για το VW Transporter αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος στο θεσμό International Van of the Year. Επ’ ευκαιρία της βράβευσης, ο δρ. Eckhard Scholz, διευθύνων σύμβουλος των Επαγγελματικών Αυτοκινήτων της Volkswagen, είπε ότι ο τίτλος παραπέμπει σε μια λαμπρή χρονιά για τη μάρκα. «Το βραβείο κύρους International Van of the Year 2016 για το T Series της VW είναι ένα σπουδαίο σημάδι αναγνώρισης των επιτευγμάτων της ομάδας μας, η οποία εφαρμόζοντας τα ενδεδειγμένα μέτρα έκανε το καμάρι μας από το Ανόβερο, το καλύτερο Transporter της Ιστορίας». Και συνέχισε ο Scholz, «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που λάβαμε αυτή τη μεγάλη τιμή σε αυτές τις δύσκολες για εμάς στιγμές και το βλέπουμε ως ένα σημάδι κι ένα κίνητρο για μια επιτυχή εκκίνηση προκειμένου να είναι μια χρονιά γεμάτη το 2016».

Το νέο επιβατικό Volkswagen Transporter Τ6 αναμένεται στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Δεκέμβριο, ενώ το επαγγελματικό βαν πωλείται ήδη στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube