Επίσημo: Νέο Volkswagen Τ6

Επίσημo: Νέο Volkswagen Τ6

Η Volkswagen Commercial Vehicles αποκάλυψε και επίσημα το νέο T6 και το Caravelle MPV.

Μόλις λίγες ώρες ύστερα από το τελευταίο teaser video, η Volkswagen αποκάλυψε το νέο «Bulli», το νέο «Transporter» που εφέτος έκλεισε τα 65 χρόνια του.

Αναγνωρίσιμο από την πρώτη ματιά, το νέο Volkswagen T6 διαθέτει νέα μάσκα με πιο λεπτή γρίλια, γωνιώδη φανάρια εμπρός και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, μπορούμε να δούμε τα κυκλικά έντονα ανάγλυφα φρύδια στους θόλους, τις ευθείες καθαρές γραμμές και τη νέα πίσω πόρτα με το ενσωματωμένο χείλος εκφυγής.   

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στην καμπίνα, όπου το νέο Volkswagen Τ6 κατασκευάζεται με υψηλής ποιότητας υλικά, δοσμένα και συναρμολογημένα υπό το πρίσμα ενός επίσης βελτιωμένου ντιζάιν. Σημειώνουμε το νέο ταμπλό και το high-tech σύστημα πολυμέσων με την οθόνη των 6,33”. Αυτή η τελευταία διαθέτει αισθητήρες εγγύτητας που μπορούν να αναγνωρίσουν τις κινήσεις των χεριών του χρήστη κοντά στην οθόνη αφής, αλλάζοντας αυτόματα από τη διαμόρφωση οθόνης στη διαμόρφωση εντολών. Οι ίδιο σένσορες επιτρέπουν στο χρήση με τις κινήσεις των χεριών να κάνει scroll ή να ψάχνει CD από τη media library του συστήματος.

Η γκάμα των κινητήρων για το νέο Volkswagen Τ6 περιλαμβάνει τους δίλιτρους κινητήρες TDI νέας γενιάς που έχουν σχεδιαστεί για μεγάλη μακροζωία και στιβαρότητα. Η ισχύς τους περιλαμβάνει εκδόσεις με 84, 102, 150 και 204 PS. Το Τ6 μπορεί ακόμη να συνδυαστεί με 4κύλινδρους δίλιτρους βενζινοκινητήρες με ισχύ 150 και 204 PS.

Στον τομέα του εξοπλισμού σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία, το νέο βαν της Volkswagen διαθέτει στη λίστα προσαρμοζόμενο cruise control, ρυθμιζόμενα αμορτισέρ και σύστημα City Emergency Braking που αποτρέπει ή μειώνει τη σφοδρότητα και τη σοβαρότητα ενός ατυχήματος. Οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν ακόμη να παραγγείλουν το Τ6 τους με σύστημα Light Assist που μειώνει αυτόματα τη ένταση του φωτισμού των προβολέων όταν αντιλαμβάνεται να πλησιάζει αντιθέτως ερχόμενο όχημα.  

Για να γιορτάσει την άφιξη του νέου T6, η Volkswagen θα διαθέσει μια έκδοση περιορισμένης παραγωγής υπό την ονομασία «Generation SIX». Αυτή βασίζεται στην έκδοση Multivan Comfortline και διαθέτει εμπρός φανάρια τεχνολογίας LED, φιμέ τζάμια και πρόσθετες διακοσμήσεις χρωμίου. Οι αγοραστές της θα μπορούν επίσης να την παραγγείλουν σε διχρωμία και με 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος με ρετρό ντιζάιν. Η «Generation SIX» διαθέτει μεταξύ άλλων δίχρωμες επενδύσεις από αλκαντάρα στο σαλόνι, τιμόνι με δερμάτινη επένδυση και αυτόματο ηλεκτρονικό σύστημα κλιματισμού Climatronic.

Το νέο Volkswagen T6 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία μέσα στις επόμενες δύο μέρες με τιμή που ξεκινά στη Γερμανία από τις €23.035.

[Πηγή Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube