Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα… Lidl;

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα… Lidl;

Δεν είναι η αρχή ανέκδοτου αλλά πραγματικότητα, καθώς στη Γερμανία μπορείς πλέον να μισθώσεις ή να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο από τα Lidl. Το Elaris Finn.

Αυτοκίνητο από τα Lidl και μάλιστα ηλεκτρικό; Θα μπορούσε να είναι και η έναρξη ενός ανέκδοτου αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Στη Γερμανία πλέον, οι πελάτες της γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ μετά το… τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα και Καμπά μπορούν να προσθέσουν στη λίστα τους και την αγορά ή μίσθωση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου!

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που προστέθηκε στα… ράφια του Lidl είναι το Elaris Finn. Πρόκειται για ένα μικρό διθέσιο ηλεκτρικό όχημα με μήκος 2,8 m που κατασκευάζεται στην Κίνα. Ο ηλεκτροκινητήρας του έχει 48 PS, μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα 115 km/h, ενώ το βάρος του είναι στα μόλις 930 kg. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δηλώνουν ότι για την οδήγηση του Elaris Finn απαιτείται κανονική άδεια αυτοκινήτου, καθώς δεν υπάγεται στην κατηγορία των microcars όπως, π.χ., το Citroen Ami.

H μπαταρία έχει χωρητικότητα 32 kWh και σύμφωνα με τον κατασκευαστή της παρέχει με μία πλήρη φόρτισή της περίπου 300 km αυτονομίας. Παράλληλα, υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση μέχρι και 30 kW πράγμα που σημαίνει ότι η πλήρη φόρτισή της μπορεί να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από μια ώρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μπαταρία του συνοδεύεται από 8ετή εγγύηση ή 120.000 km.

Elaris Finn 

Από εκεί και πέρα το Elaris Finn προσφέρει χώρο αποσκευών 229 lt  και τηρουμένων των αναλογιών ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό. Καθώς εξοπλίζεται με οθόνη αφής 12,3″ που υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, ψηφιακό πίνακα οργάνων, κλιματισμό, ηλεκτρικούς καθρέπτες, cruise control, σύστημα πλοήγησης, vegan δερμάτινες επενδύσεις, keyless σύστημα, ηλεκτρικά παράθυρα, αερόσακους, προβολείς LED , κάμερα οπισθοπορείας και ζάντες αλουμινίου 14″.

Όσον αφορά το κόστος του, οι Γερμανοί καταναλωτές που θα θελήσουν να το αποκτήσουν θα πρέπει να πληρώσουν γύρω στα €13.000, ενώ όσοι επιλέξουν να το μισθώσουν για ένα χρόνο θα πρέπει να καταβάλουν €222 το μήνα και να μην ξεπεράσουν τα 10.000 km. Αν το κάνουν υπάρχει επιπλέον χρέωση που ξεκινά από τα €0,19 και φτάνει έως τα €0,39, ανάλογα τα επιπλέον km.

Elaris Finn

Elaris Finn

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube