Η Volvo επενδύει στην online πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτων carwow

Η Volvo επενδύει στην online πλατφόρμα αγοράς αυτοκινήτων carwow

Η Volvo και η carwow θέλουν να κάνουν εύκολη την online αγορά ενός αυτοκινήτου και να βοηθήσουν τους καταναλωτές στη μετάβασή τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Volvo Cars απέκτησε στρατηγικό μειοψηφικό μερίδιο στην carwow, μία online πλατφόρμα αγορών με ηγετική θέση στην αγορά και την πώληση αυτοκινήτων, μέσω του επενδυτικού της βραχίονα, του Volvo Cars Tech Fund.

Ως κορυφαία πλατφόρμα στην Ευρώπη στην αγορά νέων αυτοκινήτων και στην παροχή βοήθειας στους καταναλωτές για να πουλήσουν το αυτοκίνητό τους online, η carwow έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη και κατέχει πλέον ηγετική θέση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ισπανίας στις online πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Μέσω της επένδυσης, η Volvo Cars θα αποκομίσει πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως οι online πωλήσεις, η εισροή πελατών και η δημιουργία περιεχομένου, οι οποίοι θα βοηθήσουν στο μετασχηματισμό της με άξονα τις online και απευθείας σχέσεις με τον πελάτη.

«Οι ανεξάρτητες πλατφόρμες αγοράς παίζουν σημαντικό ρόλο σε κάθε καταναλωτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένου του ανταγωνιστικού κλάδου στον οποίο βρίσκεται η Volvo Cars», δήλωσε ο Lex Kerssemakers, Επικεφαλής Παγκόσμιων Εμπορικών Λειτουργιών στη Volvo Cars. «Είμαστε από τους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεσμεύτηκαν να κάνουν το πέρασμα στις online πωλήσεις. Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, θα εκπαιδευτούμε και θα αποκομίσουμε πολύτιμες γνώσεις για την online αγοραστική συμπεριφορά. Η συνεργασία μας με την carwow θα βοηθήσει εμάς και τους Επίσημους Διανομείς μας να αυξήσουμε τους όγκους των πωλήσεων και να πετύχουμε τον στόχο μας που προβλέπει ότι έως το 2025 περίπου το ήμισυ των πωλήσεών μας θα πραγματοποιείται online».

«Η Volvo Cars και η carwow έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες: Να κάνουν την online αγορά ενός αυτοκινήτου εύκολη και απρόσκοπτη, καθώς και να βοηθήσουν τους καταναλωτές στη μετάβασή τους προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα», δήλωσε ο Alexander Petrofski, επικεφαλής του Volvo Cars Tech Fund. «Η επένδυσή μας στην carwow είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς το Volvo Cars Tech Fund στοχεύει να υποστηρίξει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας στο σύνολό της.

[Πηγή: Volvo Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube