H Renault επιστρέφει στο πόντιουμ των πωλήσεων

H Renault επιστρέφει στο πόντιουμ των πωλήσεων

Η Renault σημείωσε 770.807 παγκόσμιες πωλήσεις το πρώτο 6μηνο του 2023, 11% αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Renault

Η Renault με το +11% που πέτυχε στην παγκόσμια αγορά για το πρώτο 6μηνο του 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αύξησε το μερίδιό της στα πιο κερδοφόρα κανάλια και στις κατηγορίες που δημιουργούν υπεραξία.

Στην Ευρώπη, η Renault αύξησε τις πωλήσεις της κατά 21%, στις 501.985 μονάδες, και γίνεται η δεύτερη φίρμα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά. Το Ηνωμένο Βασίλειο (+61%), η Ολλανδία (+58%) η Ισπανία (+47%) και η Ιταλία (+35%) αντιπροσώπευσαν μεγάλο μερίδιο αυτής της ανάπτυξης.

Περισσότερες από μία στις δύο πωλήσεις της Renault στην Ευρώπη αφορούν πελάτες λιανικής

Η Renault από την άλλη και αναμενόμενα ήταν γι’ αυτό το πρώτο 6μηνο του 2023 το Νο 1 στην εθνική αγορά της, στη Γαλλία. Επίδοση που επετεύχθη τόσο στην αγορά του retail με 144.715 πωλήσεις όσο και στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, των LCV, με 54.239 πωλήσεις.

Renault

Η Renault συνέχισε να ανοίγει το διασκελισμό της στην κόμπακτ κατηγορία, με αύξηση πωλήσεων κατά 42% λόγω της επιτυχίας των νέων Austral, Arkana και Mégane E-Tech electric.

Στην αγορά των εξηλεκτρισμένων μοντέλων (EV και PHEV), οι πωλήσεις της Renault αυξήθηκαν κατά 17%, χάρη στoν διπλασιασμό της προσφοράς της σε EV και πλήρως υβριδικά μοντέλα.

Η Billancourt από την άλλη διατηρεί ένα υγιές μείγμα στις πωλήσεις με περισσότερες από μία στις δύο να αφορούν σε πελάτες λιανικής στην Ευρώπη.

Η γαλλική εταιρεία όμως συνεχίζει να έχει καλύτερες επιδόσεις και στην αγορά LCV με διψήφια αύξηση πωλήσεων παγκοσμίως (+21,5 %) και ιδιαίτερα στην Ευρώπη (+25,4%).

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική αγορά για τη Renault ήταν ανακόλουθη αλλά όχι αρνητική στις πωλήσεις σε σχέση με την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πορεία. Μέχρι και τον Μάιο όπου διαθέτουμε τα στοιχεία του ΣΕΑΑ, η ελληνική αντιπροσωπεία, η ΤΕΟΡΕΝ, πλασαρίστηκε στα ΙΧ στην 11η θέση με 2.101 αυτοκίνητα και μερίδιο 3,7%. Και στην όγδοη θέση των LVC με 137 ταξινομήσεις και μερίδιο 3,1%. 

Σε κάθε περίπτωση όμως, το μερίδιό της ήταν αυξημένο σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο 5μηνο του 2022, κατά 1,5% στα IX και κατά 1,9% στα LCV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube