H Porsche πούλησε, σε τρεις μήνες, 16 φορές όσα η Lamborghini σε ένα χρόνο!

H Porsche πούλησε, σε τρεις μήνες, 16 φορές όσα η Lamborghini σε ένα χρόνο!

Μπορεί και οι δύο μάρκες να ανήκουν στο VW Group και να κατασκευάζουν ονειρικά αυτοκίνητα, όμως σε μέγεθος δεν έχουν καμία σχέση.

Τι Porsche, τι Lamborghini, λένε μερικοί. Αυτοκίνητα για πλούσιους φτιάχνουν και οι δύο, άρα είναι το ίδιο πράγμα.

Εντάξει, μπορεί τα αυτοκίνητα να έχουν παρόμοιο σπορ χαρακτήρα και συγκρίσιμες επιδόσεις, όμως διαφέρουν πολύ σε τιμές κι ακόμη περισσότερο σε νούμερα πωλήσεων. Πράγμα που ισχύει επίσης για τις Porsche απέναντι στις Ferrari, McLaren και Aston Martin.

Αυτές τις μέρες οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν τα στοιχεία πωλήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Και η Porsche ξεκίνησε με ρυθμό ρεκόρ. Πούλησε 63.500 αυτοκίνητα σε τρεις μόλις μήνες. Νούμερο αστρονομικό για τη Lamborghini.

H φίρμα της Sant’ Agata πούλησε 3.815 σούπερκαρ, σε παγκόσμια κλίμακα, το 2017. Ήταν ένα ρεκόρ για τη Lamborghini, αλλά αντιστοιχεί σε μόλις ένα δέκατο έκτο των τριμηνιαίων πωλήσεων της Porsche.

Βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων της Porsche αντιστοιχεί στα SUV, Cayenne και Macan. Μόνο η Macan πούλησε 23.000 κομμάτια. Γι’ αυτό και η Lamborghini ακολουθεί το παράδειγμα της «αδελφής» μάρκας και διαθέτει πλέον την Urus, η οποία υπόσχεται να διπλασιάσει τις πωλήσεις της τα επόμενα χρόνια.

Όμως, ακόμη κι αν η φίρμα του Αφηνιασμένου Ταύρου πουλήσει 7.600 αυτοκίνητα το χρόνο, δεν θα φτάσει ούτε τις τριμηνιαίες πωλήσεις τις Porsche στη Γερμανία, που ήταν 7.700.

Αλλά και η εμβληματική ναυαρχίδα της Porsche, η 911, πουλάει ασύγκριτα περισσότερο από όλες τις Huracan και Aventador μαζί. Το πρώτο τρίμηνο φέτος οι πωλήσεις της 911 έφτασαν τα 9.600 κομμάτια – πάνω από δυόμισι φορές τα σούπερκαρ που πουλάει η Lambo όλο το χρόνο.

Είπαμε, καμία σχέση…

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube