node/38599

Γερμανία: Πτώση 38% της αγοράς τον Μάρτιο

Οι οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού εμφανείς και στην πιο ισχυρή οικονομία της ΕΕ. 

Σημαντική πτώση της τάξης του 38% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο στη Γερμανία, όπου πουλήθηκαν μόλις 215.119 μονάδες.

Καθίζηση υπέστησαν οι γερμανικές μάρκες με την VW να πέφτει κατά 35%, τη Mercedes κατά 28%, τη BMW κατά 21%, την Audi κατά 37% και την Ford κατά 50%. Αντίθετα με τις γερμανικές μάρκες, η Lexus έχασε μόνο 2,8% και η Tesla 4,4%. 

Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί και σημειώθηκε στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, όταν έκλεισαν οι εκθέσεις αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι τον Απρίλιο η πτώση αυτή θα είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς οι εκθέσεις θα είναι κλειστές όλο το μήνα. 

Ωστόσο, η Γερμανία μπορεί να... χαμογελά καθώς η πτώση στις άλλες ευρωπαϊκές αγορές είναι πολύ μεγαλύτερη. Στην Ιταλία, χώρα που επλήγη καίρια από τον κορονοϊό η πτώση ήταν 85%, στη Γαλλία 72%, ενώ στην Ισπανία σημειώθηκε πτώση 69% στο ίδιο χρονικό διάστημα. 

node/39125

Γερμανία: Πακέτο € 5 δισ. για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Αντιδράσεις για την πριμοδότηση αγοράς και συμβατικών αυτοκινήτων. 

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Γερμανία: Πακέτο € 5 δισ. για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει πλήξει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Γερμανία είναι έτοιμη να ανακοινώσει ένα πάκετο ύψους € 5 δισ. για την στήριξη του κλάδου. Το ποσό αυτό εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πακέτο ύψους € 80 δισ. με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει καίριους τομείς της οικονομίας της.

Η ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει να κάνει με την πριμοδότηση αγοράς καινούργιων αυτοκινήτων, δίχως όμως να διαχωρίζει αυτά με συμβατικό κινητήρα από τα ηλεκτρικά ή τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά.

Έτσι υπάρχουν αντιδράσεις από πλευράς του SPD με τον Norbert Walter-Borjans να δηλώνει πως είναι είναι λάθος η παροχή κινήτρων για αγορά συμβατικων αυτοκινήτων. Τα κίνητρα, δήλωσε, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά για την αγορά αυτοκινήτων με εναλλακτικούς κινητήρες. 

Το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν τα μέτρα θα ανακοινωθεί επισήμως αύριο, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρχει μια βασική έκπτωση της τάξης των € 2.500 για κάθε αγορά καινούργιου αυτοκινήτου, έκπτωση που θα προσαυξάνεται κατά € 500 αν επιλεγεί αυτοκίνητο με χαμηλούς ρύπους. 

Να σημειώσουμε πως οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα στη Γερμανία σημείωσαν την χαμηλότερη επίδοση από το 1991.

node/39099

Welcome Tomorrow: Νέα χρηματοδοτικά από τη Mercedes-Benz

Η νέα πρόταση χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Mercedes-Benz ονομάζεται Welcome Tomorrow –γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Welcome Tomorrow: Νέα χρηματοδοτικά από τη Mercedes-Benz

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Η ελευθερία να πάμε όπου θέλουμε, οι αφορμές να γιορτάσουμε ξανά, η δυνατότητα να ονειρευτούμε, η ευκαιρία να νιώσουμε και πάλι την αίσθηση του ανοιχτού δρόμου… Γι’ αυτό η Mercedes-Benz καλωσορίζει το αύριο με το νέο πρόγραμμα Welcome Tomorrow!  

Το νέο πρόγραμμα Welcome Tomorrow περιλαμβάνει δύο νέες χρηματοδοτικές προτάσεις που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες, με στόχο να απαντήσει στο όποιο αίσθημα οικονομικής ανασφάλειας, παρέχοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποκτήσουν το αυτοκίνητο της επιλογής τους με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

Η πρώτη πρόταση Drive Now Pay Later εξασφαλίζει άτοκη περίοδο χάριτος 6 μηνών και άνεση προγραμματισμού, αφού προσφέρει τη δυνατότητα στον πελάτη να αποκτήσει το νέο του αυτοκίνητο σήμερα, με την 1η δόση να πρέπει να πληρωθεί έξι μήνες μετά. Το πρόγραμμα αυτό θα ισχύει από τις 8 Ιουνίου 2020.

Η δεύτερη πρόταση είναι η FLEXPayment, η οποία εξασφαλίζει ιδιαίτερα χαμηλή μηνιαία δόση για τον 1ο χρόνο, ενώ παράλληλα προσφέρει δωρεάν συμβόλαιο επέκτασης εγγύησης δύο ετών πέραν της διετούς εργοστασιακής, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης.

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα Welcome Tomorrow αφορούν ιδιώτες, ελευθέρους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας ή επικοινωνήστε με έναν πωλητή από το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Mercedes-Benz σε όλη την Ελλάδα.

[Δελτίο Τύπου Mercedes-Benz]

TAGS