Ford Mustang Mach-E: Ο θρύλος επέστρεψε και ηλεκτρίζει

Ford Mustang Mach-E: Ο θρύλος επέστρεψε και ηλεκτρίζει

H Ford φέρνει τα πάνω κάτω στην ηλεκτρική εποχή του αυτοκινήτου με ένα μοντέλο-σταθμό στα e-SUV. Τη Mustang Mach-E.

Η Mustang Μach-E είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Ford και ξεχωρίζει στο αυτοκινητικό τοπίο με τον κομψό σχεδιασμό με αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της Mustang, το ανεπτυγμένο τεχνολογικό προφίλ και τις δυνατότητές που απορρέουν από την τεχνολογία του Μπλε Οβάλ στα EV. Μέσα σε όλα αυτά, η Mach-E είναι επιπλέον ένα αυτοκίνητο που τιμά τόσο την ιστορία της Mustang όσο και της Ford γενικότερα με τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα της. 

Επιβλητική σχεδίαση με χαρακτηριστικά κουπέ 
Η Mach-E δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ για να γίνει το επίκεντρο όπου κι αν βρεθεί. Αρκούν οι δυναμικές γραμμές και οι διακριτικές αναφορές στο DNA της φίρμας αλλά και οι γενναιόδωρες διαστάσεις της. Τα εντυπωσιακά φώτα LED εμπρός και πίσω, το τόξο της οροφής σε διαφορετικό χρώμα που εκφράζει την κουπέ γραμμή και οι έντονες ακμές που χαρακτηρίζουν την Mach-E σε όλες τις επιφάνειες, δημιουργούν ένα απόλυτο οπτικό αποτέλεσμα που δεν έχει ξαναδεί στην κατηγορία των SUV.

Mustang Mach-e

Και τετρακίνητη και έως 487 PS
Ένα από τα δυνατά σημεία της νέας Mustang Mach-E είναι η μεγάλη και πλήρης γκάμα ηλεκτρικών εκδόσεων: Το σόου της Mustang Mach-E ξεκινά με την έκδοση RWD με τη στάνταρ μπαταρία των 75 kWh, 269 PS και αυτονομία 440 km. Συνεχίζεται με την έκδοση της μεγάλης μπαταρίας των 98 kWh, με 294 PS και αυτονομία έως 610 km. Και για τις δύο, η ροπή είναι 430 Nm, με τα αυτοκίνητα να βάζουν φωτιά στον δρόμο με 0-100 km/h σε 6,1” και 6,2” αντίστοιχα. 

Το σόου της Mustang Mach-E κορυφώνεται με τις τετρακίνητες εκδόσεις: Δύο ηλεκτροκινητήρες για τη Standard Range με τη στάνταρ μπαταρία και 269 άλογα… Και άλλοι δύο για την Εxtended Range με τη μεγάλη μπαταρία και 351 PS. Με 0-100 km/h σε 5,6” και 5,1” αντίστοιχα, αποτελούν την απάντηση σε οποιοδήποτε βενζινοκίνητο V8! 

Στην απόλυτη κορυφή της γκάμας, η Ford τοποθετεί την τετρακίνητη Mach-E GT που βασίζεται στην έκδοση Extended Range, αλλά με περισσότερες δυναμικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και πιο εκρηκτικό χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα. Με ισχύ 487 PS με ροπή 860 Nm εξακοντίζεται από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,7”!

Τη φόρτιση της Mustang Mach-E αναλαμβάνει το σπέσιαλ wallbox της Ford. Με ισχύ 7,4 kW ή 11 kW, η μπαταρία του αυτοκινήτου μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% της χωρητικότητας σε διάστημα από έξι έως οκτώ ώρες. Σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως 150 kW, η πισωκίνητη Mustang Mach-E στην έκδοση Εxtended Range ανακτά κατά μέσο όρο 119 km αυτονομίας σε χρόνο 10’, ενώ θα αγγίξει το 80%, σε μάξιμουμ 45 λεπτά!

Mustang Mach-e

Και Mustang και hi-tech
Η Mach-E διακρίνεται όμως και για το ανεπτυγμένο τεχνολογικό υπόβαθρό της. Κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό από την εικόνα στο premium και ευρύχωρο εσωτερικό, με στοιχεία που διευκολύνουν τον οδηγό και συντελούν στην ευχάριστη οδηγική εμπειρία που προσφέρει. Ο οδηγός μπορεί να προσαρμόσει τη Mustang Mach-E κατά βούληση, επιλέγοντας μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης: Whisper, Active και Untamed. Με την έκδοση GT μάλιστα, να διαθέτει επιπλέον το Untamed Plus για χρήση σε πίστα! 

Στην τεχνολογική παλέτα υπάρχει επίσης το σύστημα Intelligent Range που υπολογίζει με ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία σύμφωνα με το στιλ οδήγησης… Η νέα γενιά του συστήματος SYNC με την εντυπωσιακή και εύχρηστη οθόνη των 15,5”… Το Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Centring, το Active Park Assist 2.0, το Pre-Collision Assist με Auto Emergency Braking, το Lane-Keeping System με Blind Spot Assist, ενώ προεγκατεστημένα και χωρίς χρέωση είναι τα Apple CarPlay και Android Auto. 

Η κορυφαία εμπειρία συμβίωσης που προσφέρει η Mustang Mach-E συμπληρώνεται από την εφαρμογή FordPass. Μία από τις καλύτερες εφαρμογές του είδους που προσφέρει πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου μέσω smartphone από μακριά!

Διαμορφώστε τώρα OnLine τη δική σας Mach-E και αποκτήστε την με εγγύηση τιμής και προνομιακό επιτόκιο από 1,99%*. 

*Ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο πλέον εισφοράς 0,6% του Ν.128/1975.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube