Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο 

Εντυπωσιακή αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάρτιο 

Ο Μάρτιος έκλεισε με αύξηση 140% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Με θετικό πρόσημο και μάλιστα εντυπωσιακό έκλεισε ο μήνας Μάρτιος για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. 

Συγκεκριμένα και σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα (ο πρώτος που η πανδημία χτύπησε τη χώρα και επιβλήθηκε lockdown) καταγράφηκε αύξηση στις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων της τάξης του 140%. Σε απόλυτους αριθμούς τον Μάρτιο του 2021 πουλήθηκαν 8.984 καινούργια ΙΧ αυτοκίνητα έναντι 3.743 του αντίστοιχου περυσινού μήνα. 

Σε επίπεδο τριμήνου οι πωλήσεις καινούργιων ΙΧ για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021 έφτασαν τις 23.439, έναντι 21.390 του αντιστοίχου χρονικού διαστήματος πέρυσι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 9,6%. 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κατηγορίες αυτοκινήτων που επιλέγουν οι Έλληνες καταναλωτές, για μια ακόμη φορά η κατηγορία Β έχει τη μερίδα του λέοντος (49,5%) την ώρα που τα SUV και πάλι «μαζεύουν» τις περισσότερες πωλήσεις τόσο στην κατηγορία B (19,4%), όσο και στην αμέσως μεγαλύτερη C (20,1%). 

Tέλος ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή που αφορά ποιο καύσιμο επέλεξαν οι καταναλωτές. Η βενζίνη συγκέντρωσε ποσοστό 49,8%, έναντι 21,5% του πετρελαίου. Το 20,6% των πωλήσεων αφορά σε υβριδικά αυτοκίνητα (αύξηση 7,1% σε σχέση με τον Μάρτιο πέρυσι) και το 6,4% σε BEV και PHEV (αύξηση 5,3%).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube