Διαθέσιμες στην ελληνική αγορά οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY2020 [video]

Διαθέσιμες στην ελληνική αγορά οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY2020 [video]

Δείτε πόσο κοστίζουν στην Ελλάδα οι κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio των Giulia και Stelvio.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε τη διάθεση των ανανεωμένων Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY2020 στην ελληνική αγορά, οι οποίες διαθέτουν νέο σύστημα πολυμέσων, δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 και ειδικές λεπτομέρειες στο αμάξωμα και στην καμπίνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Alfa Romeo: Ανανεωμένες Giulia και Stelvio Quadrifoglio MY20 [video]

Κάτω από το καπό και των δύο μοντέλων βρίσκεται ο γνωστός V6 bi-Turbo 2,9 λίτρων με απόδοση 510 PS και 600 Nm που συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Στην περίπτωση της Giulia Quadrifoglio η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ η Stelvio Quadrifoglio διαθέτει το σύστημα τετρακίνησης Q4. Και στις δύο περιπτώσεις το πίσω διαφορικό Torque Vectoring εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση, ενώ η ανάρτηση AlfaLink, η κεντρική μονάδα ελέγχου CDC και το σύστημα DNA PRO -που προσφέρει και το πρόγραμμα RACE- συμπληρώνουν το τεχνολογικό υπόβαθρο των δύο μοντέλων.

Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,9’’ για τη Giulia Quadrifoglio και 3,8’’ για τη Stelvio Quadrifoglio.

Alfa Romeo

Εξωτερικά, οι διαφορές με τα απερχόμενα μοντέλα εντοπίζονται στα σκουρόχρωμα καλύμματα των πίσω φωτιστικών σωμάτων με γραφικά LED και τα διακοσμητικά εμβλήματα. Επιπλέον, αποκλειστικά για τη Stelvio διατίθεται ένα νέο σχέδιο τροχών διαμέτρου 21" που θυμίζει αυτές που φορούσε το πρωτότυπο Tonale.

Οι Quadrifoglio του 2020 ξεχωρίζουν επίσης από τις νέες διαθέσιμες εξωτερικές αποχρώσεις που χωρίζονται σε 4 κατηγορίες - Competizione (εμπνευσμένες από την αγωνιστική κληρονομιά της Alfa Romeo), Metal (εκφράζουν δυναμισμό), Solid (εκφράζουν σταθερότητα), Oldtimer (εμπνευσμένες από την πλούσια ιστορία της Alfa Romeo).

Alfa Romeo

Στο εσωτερικό, τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με το νέο σύστημα πολυμέσων-Navigation με οθόνη αφής 8,8" και γραφικά που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων είναι απόλυτα συμβατό με λειτουργία Mirroring μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών Apple Car Auto και Android Auto.

Όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) αυτά περιλαμβάνουν τα: Lane Keeping Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας), Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας), Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας), Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο), Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης)

Οι τιμές των δύο μοντέλων είναι €123.500 (Giulia Quadrifoglio) και €130.000 (Stelvio Quadrifoglio), ενώ όπως και όλες οι εκδόσεις των Giulia και Stelvio ΜΥ20 καλύπτονται χωρίς επιπλέον κόστος από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση 200.000 km και 5ετες πρόγραμμα συντήρησης.  

[Πηγή: Alfa Romeo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube