Αύξηση 60% στις πωλήσεις supercars στην Ευρώπη ως το 2017

Αύξηση 60% στις πωλήσεις supercars στην Ευρώπη ως το 2017

Μετά από μακρά περίοδο ύφεσης οι πωλήσεις ακριβών σπορ μοντέλων φαίνεται πως ανακάμπτουν, με προβλέψεις για 60% αύξηση σε τρία χρόνια.

Η κρίση που είτε χτύπησε άμεσα είτε επηρέασε έμμεσα πολλές χώρες της Ε.Ε. προκάλεσε μεταξύ άλλων κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις ακριβών σπορ μοντέλων. Η κατάσταση όμως φαίνεται να αλλάζει με γοργό ρυθμό.

Το 2013 πουλήθηκαν στην Ευρώπη περίπου 13.000 αυτοκίνητα με τιμή άνω των €100.000. Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών IHS Automotive το 2017 το αντίστοιχο νούμερο θα είναι 21.000. Κι αυτό γιατί πολλοί καταναλωτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν ένα τέτοιο αυτοκίνητο, μετά από μια περίοδο γενικής αβεβαιότητας νιώθουν και πάλι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αγορά.

Οι πωλήσεις θα βελτιωθούν και χάρη στην έλευση αρκετών νέων μοντέλων. Ήδη το κοινό έχει υποδεχθεί θερμά το νέο BMW i8 και η IHS Automotive εκτιμά ότι θα πουληθούν περισσότερα από 1.700 μέσα στο 2015. Την ίδια χρονιά θα προκύψει και η καινούργια McLaren P13, ενώ το 2016 περιμένουμε μεταξύ άλλων την ανανεωμένη Ferrari 458 Italia και το νέο Audi R8. Το τελευταίο εκτιμάται ότι θα πετύχει περίπου 2.400 πωλήσεις, νούμερο που θα το φέρει στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας.

Για πολλούς το κλειδί της επιτυχίας στην κατηγορία είναι η συχνή ανανέωση των μοντέλων, αντίθετα με ό,τι θα υπέθετε κανείς σκεπτόμενος τη μεταπωλητική αξία. «Οι πελάτες μας θέλουν πάντα κάτι γρηγορότερο, κάτι πιο φρέσκο και καλύτερο», εξηγεί ο οικονομικός διευθυντής της McLaren Richard Molyneaux. «Αυτοκίνητα όπως το Opel Astra ή το Corsa έχουν συνήθως πενταετείς κύκλους ζωής. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο στη δική μας αγορά».

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube