Μοτέρ TDI για τη δεύτερη γενιά Audi R8

Μοτέρ TDI για τη δεύτερη γενιά Audi R8

Η δεύτερη γενιά του Audi R8 θα παρουσιαστεί το 2015 και στη γκάμα του θα περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και έκδοση με ντίζελ κινητήρα.

Η δεύτερη γενιά του Audi R8 θα παρουσιαστεί το 2015 και θα βασίζεται στο αδελφό μοντέλο της Lamborghini, την Huracán.

Η νέα γενιά του μοντέλου θα φέρει μαζί της και επιπλέον εκδόσεις κινητήρα, όπως η πετρελαιοκίνητη TDI και η ηλεκτροκίνητη e-tron.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε τις λέξεις R8 και TDI μαζί στην ίδια πρόταση, μιας και πριν έξι χρόνια η Audi είχε παρουσιάσει στην έκθεση του Detroit το πρωτότυπο TDI Le Mans (φωτό) με τον 6λιτρο twin turbo V12 που απέδιδε 500 ίππους και 101,9 kgm ροπής.

Στην πρώτη γενιά η πετρελαιοκίνητη έκδοση έμεινε πρωτότυπο, στην δεύτερη όμως που βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξέλιξης θα μπει στην παραγωγή. Οι αναφορές για την TDI έκδοση είναι λίγες, και τα μόνα που ακούγονται είναι ότι θα παρουσιαστεί το 2017 και θα έχει είτε έναν 4λιτρο V8, είτε έναν ισχυρότερο 5λιτρο V10 που εξελίσσεται ήδη από την Audi για την Bentley.

Οι υπόλοιπες βενζινοκίνητες εκδόσεις θα απαρτίζονται από μία 4λιτρη twin turbo V8 έκδοση με απόδοση 460 ίππους, μία ατμοσφαιρική με τον V10 των 5,2 λίτρων με απόδοση κοντά στους 540 ίππους, ενώ σίγουρα θα υπάρξει και έκδοση Plus για τον V10 με 600 ίππους.

Τέλος, το 2016 θα παρουσιαστεί και η ανοιχτή Spyder έκδοση του γερμανικού supercar.

[Πηγή: Automobile Magazine]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube