Αύξηση 29,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο

Αύξηση 29,1% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο

Στροφή των καταναλωτών στα αυτοκίνητα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας

Αυξημένες και μάλιστα σημαντικά εμφανίζονται οι ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. 

Συγκεκριμένα τον μήνα που πέρασε ταξινομήθηκαν συνολικά 7.034 ΙΧ αυτοκίνητα σε σχέση 5.447 του Ιουλίου του 2015, κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 29,1%. 

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά 12,1%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Η αύξηση oφείλεται κυρίως στις καλύτερες τιμές των αυτοκινήτων, που προέκυψαν από την 1η Ιουνίου 2016, ως αποτέλεσμα του νέου φορολογικού συστήματος που καθιστά ιδιαίτερα προσιτά τα αυτοκίνητα μικρής και μεσαίας κατηγορίας και αξίας.
Να θυμίσουμε πως οι φόροι πλεόν υπολογίζονται με βάση την τελική τιμή του αυτοκινήτου και όχι με βάση τον κυβισμό ή την αξία  CIF. 

Αντίστοιχα, η πρόοδος στις ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις προς επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά βρίσκεται -69,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009.

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται ελαφρά μείωση (-3,5%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι. Τέλος, στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 cc) οι ταξινομήσεις από τις αρχές του έτους παρουσιάζουν αύξηση κατά +12,7% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube