Από €16.590 το Hyundai Kona στην Ελλάδα

Από €16.590 το Hyundai Kona στην Ελλάδα

Το κόμπακτ SUV της Hyundai βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις με δύο κινητήρες βενζίνης και άλλους δύο πετρελαίου.

Με το Kona, η Hyundai μπαίνει στην πιο αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς.

Πρόκειται για ένα κόμπακτ SUV που βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα και όχι σε εκείνη κάποιου σουπερμίνι, ώστε να έχει ατόφια SUV αίσθηση.

Ο βασικός κινητήρας της γκάμας είναι ο 1.0 T-GDI με 120 PS, ενώ η ισχυρότερη εκδοχή βενζίνης κινείται από τον 1.6 T-GDI των 177 PS που συνδυάζεται μόνο με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης, με την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση που αυτό συνεπάγεται.

Στη γκάμα του πετρελαίου, υπάρχει ένας 1.600άρης κινητήρας με 115 ή 136 PS. Στην πρώτη περίπτωση η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων. Στη δεύτερη, που διατίθεται μόνο κατόπιν παραγγελίας, το 7άρι DCT κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι στάνταρ ενώ η κίνηση μπορεί να καταλήγει μόνο στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα εξοπλισμού, το βασικό είναι το Style, το μεσαίο το Premium και το κορυφαίο το Distinctive. Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης και στα τρία, ενώ εκείνος της άνεσης περιλαμβάνει τα βασικά στην πρώτη έκδοση, δεν έχει καμία ουσιαστική έλλειψη στη μεσαία και είναι πολύ πλούσιος στην τρίτη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές και τους εξοπλισμούς της κάθε μιας έκδοσης ξεχωριστά, στο αρχείο που ακολουθεί καθώς και στο www.hyundai.gr.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube